Milli Eğitim Bakanlığı'nın aksi yönde açıklamalarına rağmen ülkenin çeşitli yerlerinden 'paralı sınıf' açıldığı ihbarları geliyor.

Oda Tv'nin haberine göre, İstanbul Ümraniye Atakent’te bulunan Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, okulun paralı eğitime geçtiğini öne sürerek, 3 bin TL’ye özel sınıfların açıldığını dile getirdi. Konu hakkında görüşülen bi veli, “Çocuğumun not ortalaması yüksek olduğu halde benden özel sınıf için 3 bin TL istediler. Benim de ekonomik durumum iyi olmadığı için ödeyemedim. Taksitlendirme istedim ama yapmadılar. Özel sınıfın olması çocuklar arasında kötü bir rekabet oluşturdu” diyerek çifte standarda dikkat çekti.

Bu uygulamanın okulda huzursuzluk yarattığını ve çocuklar arasında kavga çıktığını anlatan bir veli, 'Veliler bir kereye mahsus 3 bin TL veriyor. Bir dahaki yılda ise bu özel sınıftaki çocuklardan 900 TL kitap parası alıyorlar. Özel sınıfa okulun en iyi hocaları giriyor. Devlet okulunda paralı özel bir sınıfın olması kabul edilemez. Çocuklarımız sorunlar yaşamaya başladı. Çünkü özel sınıfta okuyan öğrencilere hocalar daha iyi davranıyor. Çocuklar arasında ‘ezik sınıftasınız’ diye kavgalar çıkıyor. Kısacası Nihat Sami Banarlı Ortaokulu’nda parayı veren düdüğü çalıyor' diyerek şikayetini ifade etti.