Prof. Dr.Ebubekir Sofuoğlu, dün twitter'dan yaptığı paylaşımda "Camide Fahişe olur mu? Fakat, İKONLAR ortadan kaldırılmazsa Fatihin Emaneti Ayasofya, Fahişe ZOE ile Fahişenin sergilendiği Dünyadaki ilk cami olacak Bu yönüyle emanetine saygısızlık yaptığımız Fatihin, ortadan kaldırdığı İKON yani PUTLARI koruma saçmalığına bir son verin artık" ifadelerini kullanmıştı.

Sofuoğlu'nun o paylaşımına dünden bu yana yüzlerce kişi tepki gösterdi. 

O yorumlardan bazıları şöyle:

  • O ikonlar/freskler Fatih devrinde sıva-badana ile örtülmüştü. Yok edilmemişti. İbadet için Üstü sıva-badana ile kapatılmakla yetinilmişti. Bugün bunları örtmek yerine yok etmek sürüye kurt salmak demektir. Sürüye kurt salmayın
  • Belli ki çok muhterem insansınız. Buralarda size yazık oluyor olabilir.
  • Siz bir kiliseyi cami yaptınız, gururunuz varsa o kiliseye girmezsiniz. O ikonalar da tarihtir, sanattır. Dokunamazsınız. Elinizi sürdüğünüz her şeyi mahvediyorsunuz çöl bedevileri. Siz sanattan ve tarihten ne anlarsınız ki?
  • hocam, mozaiklerin içinde sırlar gizlenmiştir. Salt resim olarak bakarsak yanılırız. Üstü örtülmelidir tabii ki. Fakat,batıdaki bütün büyük kiliselerde bulunan mozaiklerin içinde sırlar vardır,tarihler gizlenmiştir. Dikkate almanız,en büyük temennimiz. Hürmetlerimle.
  • Yalnız eser yani ayasofya Roma döneminden geliyor kimsenin emaneti değil ne Atatürk'ün ne Fatih'in Dünya insanlık mirasıdır ayasofya
  • 1500 yıllık tarihi olan bir yapıyı, sanat eserlerini tahrip edemezsiniz. Kılına dokunamazsınız. Ayasofya Türkiye de ama türkiyenin değil, insanlığın ortak kültürüyle mirası, ve UNESCO tarafından koruma altında. Azıtmayın, işid/el kaide misiniz siz?
  • Adam cahil falan değil! Hep yapılan yanlış bir değerlendirme var Türkiye'de. Bu ve bunun gibilerin durumu cehalet falan değil. 100 yıllardan gelen bir düşünce ve felsefeyi temsil ediyorlar tıpkı İŞİD gibi. Beslendikleri temel felsefeyi es geçtiğimiz sürece bunlar devam edecekler.