Sanatçı Haluk Levent, Antalya'da yaşanan intihar olayıyla ilgili tartışma bir paylaşımda bulundu. Levent'in babanın evlatlarını ve eşini öldüren bir "katil" olarak düşünülmesi gerektiği paylaşımı yeni bir tartışmayı gündeme getirdi.

İstanbul’da yaşanan ve 4 kardeşin yaşamını yitirdiği intihar olayından sadece birkaç gün sonra bir acı haber de Antalya’dan geldi. Gece saatlerinde aldığı ihbarı değerlendirerek bir eve giden polis burada Selim Şimşek (36), eşi Sultan Şimşek (38) ile çocukları Ceren (9) ve Ali Çınar Şimşek'in (5) cansız bedenleri ile karşılaştı. AFAD'a bağlı Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi, özel kıyafetle evin içerisinde ve apartmanda yaptığı incelemede siyanür bulgusuna rastlandığı bildirildi.

GERİDE BIRAKILAN MEKTUP

Yaşanan bu intihar olayının ardından yapılan ilk incelemelerde baba Selim Simşek tarafından yazılmış bir mektup bulundu. Şimşek’in bıraktığı mektuptan, maddi sıkıntı çektiği ve dokuz aydır çalışmadığı anlaşılıyor. Şimşek'in, “Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

HALUK LEVENT’TEN ‘KATİL BABA’ PAYLAŞIMI

Antalya’da yaşanan bu acı olaya ilişkin AHBAB derneği kurucusu şarkıcı Haluk Levent, Twitter hesabı üzerinden intihar olayıyla ilgili yapılan kimi yorumları eleştirerek babanın ailesini öldüren bir katil olarak görünmesi gerektiğini belirterek şu paylaşımda bulundu:

“Antalya’daki 4 kişilik ölüm, babanın elbette geçim kaynağı ile ilgilidir. (Bıraktığı mektuptan anlaşılıyor) Ama baba için “Zavallı adam, onurluymuş” gibi kelimeler içimi yaralıyor be dostlar! Orada eşine ve iki yavruya kıymış KATİL bir baba var! Ne olursa olsun bu bir cinayettir”

Levent'in bu paylaşımı tartışmalara ve tepkilere yolaçtı. Rheyma rumuzlu Twitter kullanıcısı "Hiç olmamış bu, yakışmamış da.. orada katil değil, en kıymetlisi iki çocuğunu bu topluma emanet etmeyecek derecede güvenini kaybetmiş bir baba var.." eleştirisini dile getirdi.

Levent bu eleştiriye "Anlıyorum sizi. İki çocuğun yaşam hakkı artık baba’da değildir. 2 can o 2 yavru. Baba güvenini kaybetmiş ise “10 yıl önce bu toplum çok mu güvenliydi ki 2 çocuk yaptı?” sorusunu sordurur insanlara. Ki bu soru da korkunç. Ama çocukların yaşam hakkına kıyan baba da olsa katil’dir" diye yanıt verdi.