HKP’li avukatlar Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması aldığı İmrahor Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne, Sahte Diploma ile kayıt yaptırdığı Gazi Üniversitesi’ne, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ve Sakarya Üniversitesi’ne dilekçe ile başvuru yaparak diplomalarının iptalini ve Yerlikaya hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Hamza Yerlikaya'nın  diplomalarının sahte olduğunu öne sürerek, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ve Sakarya Üniversitesi’ne başvurdu.
HKP’li avukatlar, “Hamza Yerlikaya’nın diplomada sahteliği mahkeme kararı ile kesinleştiğini, Yerlikaya’nın mahkemede kendi ikrarı’nın olduğunu, Ortaokul mezunu olduğunu ve Lise Diplomasını birilerinin Hamza Yerlikaya’ya sunduğunu” ifade etti.

HKP’li avukatlar Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması aldığı İmrahor Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’ne, Sahte Diploma ile kayıt yaptırdığı Gazi Üniversitesi’ne, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ve Sakarya Üniversitesi’ne dilekçe ile başvuru yaparak diplomalarının iptalini ve Yerlikaya hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Sakarya Üniversitesi’ne verilen dilekçede şu sorular soruldu;

-İmrahor Endüstri Meslek Lisesinden mezun olduğuna dair düzenlenen lise diploması sahte olduğuna ve Üniversitenize gelen dosyası olmayacağına göre her şeyden önce yüksek lisans öğrencisi olarak kaydı nasıl yapılmıştır?

-Şüpheli hakkında kaydı silinmek, sahte resmi evrak vermek suçundan ötürü disiplin soruşturması, okuldan kaydının silinmesi vb. herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

“ÜNİVERSİTENİZİ İTİBAR KAYBINA UĞRATAN KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILMALI”

 Sakarya Üniversitesi’ne verilen dilekçede, “Şuana kadar kamuoyuna bu sahtecilik konusunda herhangi bir işlemin yapıldığına dair bir bilgi yansımamıştır. Ama her şey ayan beyan ortaya çıkmış olup, Üniversitenizin itibar kaybına uğratan bu kişi hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep ederiz. Açıklanan nedenlerle Hamza Yerlikaya’nın kendisine verilen Yüksek Lisans diplomasının iptalini, bu konuda tarafımıza, kamuoyuna ve öncelikle 2020/4826 savcılık ihbar numaralı dosyasına bilgi açıklamanızı talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

MİLLETVEKİLLLİĞİ İPTAL EDİLMELİ

HKP’li avukatlar YSK’ ya Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahtekârlığı mahkeme kararı ile hükme bağlandığını belirterek Milletvekilliğinin iptali için TBMM’ye yazı yazılmasını, YSK’ ya yanıltıcı bilgisi verilmesi nedeniyle Hamza Yerlikaya ve Milletvekilliği yaptığı AKP hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

ALDIĞI MAAŞLAR İADE EDİLMELİ

Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla çeşitli üniversitelerden mezun ettirilmesiyle Milletvekili olduğu ve Meclis’e girdiğini iddia eden HKP’li avukatlar TBMM Meclis Başkanlığı’na da bir dilekçe ile başvuruda bulundu.

HKP’li avukatlar dilekçede, Hamza Yerlikaya hakkındaki sahtecilik suçundan hükme bağlanmış Mahkeme kararına rağmen, TBMM Başkanlığına yanıltıcı bilgi vermesi nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi, Milletvekilliği sıfatıyla yapmış olduğu işlemlerin, atmış olduğu imzaların iptali, hükümsüz kılınması, aldığı ve almakta olduğu maaşların, araç, lojman vb. sosyal olanakların bedellerinin iadesini talep ettiler.

“BU YAĞMAYA, TALANA, SOYGUNA,  PEŞKEŞE SON VERECEĞİZ”

HKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Halkımızın değerlerini yağmalayanların, bu ülkenin birikimlerini ve topraklarını yerli yabancı Parababalarına peşkeş çekenlerin, emekçi halkın düşmanlarının, durup dinlemeden yalan söyleyen, çalan çırpan, zulmeden yerli satılmışların peşini bırakmayacağız. Ant olsun ki eninde sonunda Halkın Gerçek İktidarını kurup bu yağmaya, bu talana, bu soyguna, bu peşkeşe son vereceğiz. O günler gelecek. Ve o günler uzak değil” ifadelerine yer verildi.