İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kaynak aktarıldığı iddia edilen dernek ve vakıflarla ilgili tartışma sürüyor. Bazı vakıflar her ne kadar ‘ayni yardım’ almadıklarını söyleseler de bir çok harcamalarının belediye tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre, yeni ortaya çıkan belge, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlık yaptığı Okçular Vakfı’na Spor Kulübü Derneği aracılığı ile 1 Ocak 2019-30 Haziran 2019 tarihleri arasındaki faaliyetlerinin harcamalarında kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin lira yardım yapıldığını ortaya koyuyor.

Resmi yazışmalara göre yardım talebi Okçular Vakfı ‘nın Spor Kulübü Derneği’nden geliyor ve dayanağını da dernek ile İBB arasında 26 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokol oluşturuyor. Yardım; dönemin AKP’li İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile genel sekreter yardımcısı Mevlüt Bulut’un uygun görüşü ve eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın oluru ile gerçekleştiriliyor. Yapılan yardımın yazışmaları 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce şubat ayının sonu ve mart ayının ilk günlerinde tamamlanıyor. Yardımın kapsadığı 6 aylık dönem de 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinden günler sona 30 Haziran’da doluyor.

Her ne kadar yardım ayni olarak aktarılmasa da Okçular Vakfı kasasından çıkması gereken para belediye kasasından çıkıyor