Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, YKS ‘ye girecek öğrenciler için tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00-22.00 arasında açık olacağını duyurdu. Sokağa çıkma yasağının olduğu illerde sınava başvuru belgesi olanlar velileriyle birlikte müdürlüklere gidebilecek.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00-22.00 arasında açık olacağını duyurdu. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu illerde 15 yaşını tamamlayanlar ile birlikte anne, baba, veli ve vasisi, T.C. kimlik kartı başvurusunda bulunmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak şartıyla yanında sınava başvuru belgesini de getirerek, söz konusu saatler arasında müdürlüklere giderek kimlik kartı yenileme işlemini yaptırabilecek. Sokağa çıkma yasağından muaf olmak için sınav başvuru belgesini göstermek yeterli olacak.

Mağduriyet yaşanmaması için T.C. kimlik kartı bedellerinin PTT ve anlaşmalı bankalara önceden yatırılması istenilen duyuruda, son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafın başvurucuların yanlarında getirmesi gerektiği de hatırlatıldı.