Korona virüsü tedavisi gören İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü 67 yaşındaki Cemil Taşçıoğlu vefat etti. Ölüm haberini Taşçıoğlu’nun oğlu Onur Taşçıoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, Türkiye’de virüs nedeniyle ölen ilk doktor oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Taşçıoğlu’nun ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük bir acı. Allah’tan rahmet diliyorum. Çok iyi bir insandı. Görevinin başında son güne kadar hizmet etti. Bütün camiamıza sabır diliyorum” dedi.

Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamada, “Hocamız, meslektaşımız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu kaybettik. Covid-19 salgınında sağlık hizmeti sunan hekimler ne yazık ki ilk kayıplarını verdiler. Sağlık çalışanlarını koruyacak tedbirlerde aksama olmamasını bir kez daha hatırlatır, değerli hocamızın ailesine başsağlığı dileriz” denildi.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun görev yaptığı İstanbul Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından “Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ülkemizin, tüm sağlık camiasının ve İTF ailesinin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun” mesajı paylaşıldı.

‘HERKESİN SEVDİĞİ BİR ULU ÇINAR’

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Taşçıoğlu’nun tedavisinin fakülte hastanesinde çok sayıda uzman hekimin olduğu bir kurul tarafından sürdürüldüğünü ancak tüm müdahalelere rağmen kaybedildiğini söyledi.

Tükek, “Hocamız bütün tıp camiasının hayranlıkla izlediği bir isim. Kendisini öğrencilerine ve hastalarına adamaya devam etti. Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği bir ulu çınar. Maalesef bir hastadan kapmış olduğu koronavirüs nedeniyle 15 günlük yoğun bakım mücadelesi sonlandı. Bu süreçte inanılmaz bir çaba gösterildi” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN AİLESİNE TAZİYE TELEFONU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Covid-19 salgınına karşı mücadele ederken bu hastalığa yakalanıp hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ailesini telefonla aradı. Taşçıoğlu’na Allah’tan rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına da başsağlığı dileklerini iletti.

KARANTİNADA İYİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Profesör Dr. Cemil Taşçıoğlu, hastalık semptomlarını gösterdiği için 16 Mart’ta hastanede karantinaya alınmıştı. Taşçıoğlu karantina altındayken sosyal medyada yayınladığı videoda, “kendisini iyi hissettiğini, zorunlu bir bekleyiş içinde olduğunu” söylemişti. Kısa bir süre sonra oğlu Onur Taşçıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, babasının test sonucunun pozitif çıktığını açıklamış ve mesajında babasının durumunu, “Ateşi yok, solunumu normal, herhangi bir cihaza bağlı durumda değildir. Dünden bugüne durumu stabil seyretmektedir” sözleriyle anlatmıştı.