Boşnaklarla ilgili sözleri tepki toplayan ve 21 ay önce işine son verilen Kütahyalı, geçen günlerde Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol programıyla ekranlara dönmüştü. Osman Gökçek ise dün kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yarın akşam itibarıyla Rasim Ozan Kütahyalı, Beyaz TV’de yer almayacaktır” dedi ve Kütahyalı’nın işine tekrar son verildi.

Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı’nın ekrana dönmemesi için kampanya başlatılmış ve Beyaz TV önünde protesto eylemi yapılması planlanmıştı. Boşnaklar ve Ahlak Gönüllüler Platformu, Twitter hesabından eylemin iptal edildiğini ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV ile ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

Ahlak Gönüllüler Platformu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Camiamızın üstün gayretleri neticesinde Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV ile ilişiği kesildi. Ahlak Gönüllüleri Platformu’nun bu akşam Beyaz TV önünde yapacağı protesto iptal edilmiş olup saat 21.00’da Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde basın açıklaması yapılacaktır” denildi.