Soylu, gazetecilerin ' İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacak mı?' sorusuna 'Pazar günü açıklayacağım ' demişti.

Soylu'nun açıklaması şöyle:

"İstanbul Haziran ayında bir karar verdi. Bu karar İstanbul'da bir belediye başkanını seçilme kararıdır. Hem demokratik, hem de hukuki bir karardır.

İstanbul Haziran ayında bir karar verdi. Benim çöpümü topla, suyumu akıt, başıma bir iş geldiğinde çözmeye çalış bir belediye bunun için seçilir. Türkiye'yi idare etmek büyük büyük laflar söylemek için de seçilmez. İşini iyi yapmak için seçilir.

Belediyeler önemli işlerdir. Türkiye yönetmeye hevesli olabilirsiniz. Bunu isteyebilirsiniz ama önce işinizi yapacaksınız. Bu belediyelerin Diyarbarkı, Van, Mardin bunların alınmasının terörle ilişkili olduğunu ifade ettim.

Diyarbakır'a gidip ziyaretlerde bulunuyor. 'Burdan size 16 milyonun selamını getirdim' diyor. Ben selam falan göndermedim. Bizde İstanbul seçmeniyiz. Ben de eşim de selam falan göndermedim. Bir İstanbul Belediye Başkanı bunu söyleyemez. Ben uyarmak durumundayım.

Terör örgütünün desteklediği kişilere moral verenlere söz söyleme hakkımız olsun. Bu konular bir belediye başkanının yapması gerekenlerin çok üstündedir. Bunu İstanbul seçmeni değerlendirir. İstanbul ve Ankara için böyle bir şeyin (kayyum) söz konusu olabilmesi mümkün değil. Çünkü bu terörle alakalı bir durumdur. Terörle irtibatınız söz konusu ise devlet gerekeni yapar. İstanbul ve Ankara için böyle bir değerlendirmemiz yok. Diyarbakır, Mardin ve Van'ı çarpıtmak için ortaya atılan bir söylemdir."