Gazeteci Yavuz Oğhan, Rus haber ajansı Sputnik ve RS FM'deki programlarının bitirildiğini açıkladı. Gazeteci Zafer Arapkirli de, kendisine "format değişikliğine gidileceğinin söylenmesi üzerine" RS FM'deki programını sonlandırdı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oğhan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuk edildiği "bidebunudinle" programından sonra Sputnik'in programlarını sonlandırdığı söyledi. Oğhan ayrıca kendisiyle birlikte İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin yaptığı "söylemesibizden" programının da artık RS FM’de yayınlanmayacağını açıkladı.  

Oğhan, kararı sosyal medya hesabından, “Türkiye’de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz, dün Davutoğlu ile mülakat yaptık bugün programlarımız bitti, üstelik yayını kendi YouTube kanalımızdan yaptığımız halde, #bidebunudinle ile @makifbeki ve @ismailsaymaz la yaptığımız #söylemesibizden artık RS FM’de değil” sözleriyle duyurdu.

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra, RS FM’de 3 yıldır Seyr-i Sabah programını sunan Cumhuriyet yazarı Arapkirli de kurumla yollarını ayırdığını duyurdu. Arapkirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"3 yılı aşkın bir süredir her sabah 07.00-09.00 arası sizlerle SEYR-İ SABAH eylediğimiz @rsfm978 ile yollarımızın ayrıldığını, ben de duyurmak isterim. Özgürce, onuru ile gazetecilik-yayıncılık yapmak isteyene yer mi yok? Mekan mı yok? Görüşürüz."  

Arapkirli kararının öncesinde yaşananları şöyle anlattı:

"Sputnik Türkiye'nin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe beni telefonla arayarak çağırdı. Gidişatı anladığım için ben doğrudan patronla görüştüm. 'Bir format değişikliğine gidiyoruz' açıklaması yapılınca durumu anladım ve istifa ettim. Zaten benim programımın içeriği hep muhalifti. Rahatsız olduklarını sık sık belirtiyorlardı. Şaşırmadım. SETA raporunda da zaten rahatsızlıklar dile getirilmişti." 

Sosyal medya kullanıcıları Sputnik'in kararına tepki gösteren paylaşımlarda bulundu. Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, Arapkirli'nin kurumla ilişkisini kesmesini, Twitter hesabından "Yaşasın gazeteci dayanışması" paylaşımıyla destekledi. Gazeteci Murat Yetkin, twitter hesabından yaptığı paylaşımda  bu kararda SETA raporunun da etkili olduğunu ima etti.

Öte yandan sosyal medya üzerinden başlatılan #sputnik_TRtakipEtmiyoruz diyerek açılan tag’e destek yağdı ve haber sitesi kısa zamanda önemli sayıda takipçi kaybetti.