Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu ve Sakarya Barasu Kadın Hakları Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hâkimin bu tavrı, kadına yönelik ayrımcılığın Hâkim aracılığıyla yargıya yansımasıdır" denildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"İstanbul Anadolu Adliye’sinde görev yapan 2.İş Mahkemesi Hâkim’inin, bugün tüm yetki ve insani sınırlarını aşarak, duruşma esnasında, Kadın Meslektaşımız Av. Tuğçe Çetin’in etek boyuna ilişkin taraf vekilleri ve huzurda bulunanların beyanlarını aldığını; meslektaşımızın o esnada etek boyu fotoğrafının çekilmesini talep ettiğini ve yazı işleri müdürünü çağırarak sözde fiili durumu gerçekte ise tacizini tutanağa geçirdiğini hayretle öğrenmiş bulunmaktayız.

Hâkimin bu tavrı, kadına yönelik ayrımcılığın Hâkim aracılığıyla yargıya yansımasıdır. Bu hukuka aykırı davranış ve tutum hâkimlik mesleğine, hâkimlik etiğine aykırıdır.  Kürsüden kadın meslektaşımıza yönelen bu tavır, açık bir TACİZ ve ŞİDDET’ tir. Meslektaşımızın insanlık ve kadınlık onurunu kıran bu davranış aynı zamanda mesleğimize yönelik bir saldırıdır. 

TÜBAKKOM olarak, yaşanan bu durumu en ağır şekilde kınıyor, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi mücadelemizi yargıda da sürdüreceğimizi, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyor, ilgili Hâkim hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca soruşturma başlatılmasını yeterli bulmayıp, daha önce de avukatlara karşı uygunsuz tavırlar sergileyen bu Hâkimin derhal görevinden tedbiren el çektirilmesini talep ediyoruz."

SAKARYA'DA DA VUKUATI VAR

Bu arada Oda TV'de yer alan bir habere göre Hakim Mehmet Yoylu, daha önce Sakarya'da farklı bir olayla gündeme geldi. Söz konusu haberde, Sakarya'da balkondan bir kişiye ateş ettiği ve bu nedenle Balıkesir'e gönderildiği belirtiliyor.

Hakim Yoylu'nun diğer vukuatları ise şöyle sıralanıyor:

  • 2012 yılında Balıkesir Adliyesi'nde görev yaparken, bir avukata yumruk ve tekmeyle saldıran Yoylu, soruşturma geçirmiş, İstanbul Kartal Adliyesi'nde görevlendirilmişti. 
  • Yoylu'nun saldırdığı avukat olaydan sonra Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, darp nedeniyle başında ve boynunda ezikler, kızarıklıklar tespit edilen, 3 günlük de "iş göremez" raporu verilmişti.
  • Yargı camiasında konuşulan bir diğer konu ise, Hakim Yoylu'nun, Osmanlı Şeyhülislamlarından olan Ebussuud Efendi'nin hukukçuluğuna sık sık referans verdiği, tanıklara baskı kurmak için Müslümanlık vurgusu yaptığıydı. 
  • Mehmet Yoylu'nun cübbesiz duruşmalara çıktığı da konuşulanlar arasında.