Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde kadına şiddet ve kadın cinayeti haberlerin ardı arkası kesilmediğini ve iki kadının daha çocuklarının gözü önünde vahşice öldürüldünü belirterek, "Bu trajik olay karşısında tüm halkımız gibi derinden sarsılmış bulunmaktayız" dedi.

Eski eşinin kendisine hakaret etmesini bahane ederek, çocuğunun gözü önünde bir insanı vahşice katletmenin hiçbir nedene dayandırılamayacağını ifade eden Düzgün, açıklamasında şunları kaydetti:
"Canice bir insanı katleden kişilerin namus, töre, kıskançlık adı altında tahrik hükümlerinden yararlanarak indirim alması asla kabul edilemez. Şiddetin, cana kıymanın makul nedeni, mantıklı bir açıklaması olamaz. Hiçbir nedeni haklı neden olarak kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Şiddete maruz kalan kadınların hayatlarını kaybetmesi beklenmeden, acil önlem alınmasını yasaların kağıt üzerinde kalmamasıni, iş işten geçtikten sonra değil henüz tehdit aşamasında iken önüne geçilmesi gereklidir Her gün ülkenin bir köşesinde meydana gelmekte olan olaylarda artık bir 'du'r denilmesi, yalnızca olayın sıcaklığı ile tepki vererek (idam) isteriz diye sokaklara dökülüp, birkaç gün sonra unutmak yerine makul ve akılcı tedbirler alınıp, düzenlemeler yapılmasının zamanı gelmiş ve geçmektedir. Şiddetin önlenmesi için somut adımlar atılması konusunda Sakarya Çocuk Hakları Merkezi olarak elimizden geleni yapacağımızı, yaşanan bu olayların takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALI

Sakarya Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Betül Uruk da yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Ülkemizde bir kadın daha vahşice eziyet edilerek katledildi. Kadınlara yönelik şiddet ve nefret dili neticesinde ülkemizde her geçen gün bir kadın daha öldürülüyor. Bu ölümler göstermektedir ki 6284 sayılı yasa ile İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. 6284 sayılı yasayı aileyi yıkan yasa olarak yaftalayarak, etkisizleştirmeye çalışmak, eşit olmayan toplumsal şartlar sonuçu nafaka hakkını kazanan kadınlarımızın, sözde mağdur babalar söylemleri altında bu kazanımlarını geri almaya çalışmak yerine kadını koruyan etkin yasalar yapmalı, var olan kurucu yasalarımıza sahip çıkmalıyız.

Konya’da üç çocuğunu geride bırakarak eşi tarafından20 yerinden bıçak dalarak öldürülen Tuba Erkol cinayetinden sonra yaşanan Emine Bulut cinayeti de karnımızı dondurdu. Faillerin en yüksek cezayı almaları için dosyalarının takipçisi olduğumuzu bildiririz."