Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Kedi Kasabası’nda  hasta ve yaralı olarak getirilip tedavileri yapılmış 400 kadar kedi barınıyor. Sokak hayvanları için 150 dönüm alana kurulan, 3 veteriner ve 20 personelin görev yaptığı Hayvan Bakım Merkezi’nin 20 dönümlük alanını ‘Kedi Kasabası’ oluşturuyor.

Yaralı ve bakıma muhtaç kedilerin bırakıldığı Kedi Kasabası’nda kedi sayısının 400’e ulaştığını ifade etti.

KEDİLER SAHİPLENDİRİLİYOR

Kasabadaki kedileri sahiplendirdiklerini anlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Nurhan İşler, “Burası, rehabilite edildikten sonra sokağa geri dönmesi mümkün olmayan kedilerin barındığı alan. Burası aynı zamanda sahiplendirme alanı. Gelen vatandaşlar, ‘Ben daha güzel alanda bakabilirim’ diyorsa kedilerimizi sahiplendiriyoruz. Bizden; aşılanmış, üremesi kontrol altına alınmış, sağlıklı bir hayvan olarak sahipleniyorlar. Burada kedilerin her türlü bakımı yapılıyor” dedi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜNE DÜŞKÜN KEDİLERİ BURADA TUTMAK ZOR’ 

Kedilerin kasabada keyifli zaman geçirdiğini aktaran İşler, şöyle devam etti: “Kediler kendilerini istedikleri zaman sevdirirler. Bu nedenle özgürlüğüne bu kadar düşkün olan kedileri bu alanda tutmanın zorluğu da var. Burada kedilerin istediği sıcaklıktan huzura kadar her şeyi yerine getirmeniz gerekiyor. Kedilerin ihtiyaç duyduğu tırmalama, gezi, yemek alanları mevcut. Kedilerimiz burada huzur içinde yaşıyor.”