Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Kadın Kolları'nın Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında şehit düşen Sakaryalı Piyade Uzman Çavuş Celal Hayta’nın annesi Berrin Hayta ile görüştü.

Kılıçdaroğlu anne Berrin Hayta'ya, "O şehit Türkiye'nindir, Türkiye'nin onurudur. Sizin acınız derindir ama şehit olması bütün Türkiye'nin onu kucaklaması farklı bir şey. Allah sabır versin dedik, her zaman. Anneler gününüzü de kutlamak isterim. Bütün gençler sizin evladınızdır. Ben de ellerinizden öpüyorum" dedi. 

 Hayta, Kılıçdaroğlu'nun sözleri karşısında göz yaşlarını tutamadı. 

Diğer görüşmeler

CHP Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Sarıkaya, CHP Grup Başkanvekil Engin Özkoç'un  Şehit Çetin Çelik in annesi Perişan Çelik, Grup Başkanvekili Engin Altay'ın partili Sabiha Ergün, Genel Başkan Yardımcısı Tucay Özkan'ın Şehit Pilot Yüzbaşı Feridun Tavel in eşi Ayşe Tavel ile ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca'nın bir partilinin annesi Mükerrem Başer ile görüşerek anneler gününü kutladığını söyledi.

Duygu dolu anlar

Gülcan Sarıkaya, Anneler Günü dolayısıyla düzenledikleri etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları şöyledi:

"CHP Adapazarı kadın kolları olarak, Anneler gününde öncelikli olarak evladını vatan için ebediyete uğurlamış olan annelerimizi yalnız bırakmamak ve unutulmadıklarını onlara hatırlamak amacıyla Adapazarı  İlçe Başkanımız Ayşe Füsun Çetin ile ziyaretlerde bulunduk.  Ayrıca Covid-19 nedeniyle aylardır evlerinde kalan parti büyüklerimizden birkaçını da ziyaret ederek, gönüllerini almak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik.
Bu ziyaretlerimiz esnasında, görüştüğümüz anneler için hoş bir anı oluşturmak adına Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç, Engin Altay; Genel Başkan Yardımcılarımız Tuncay Özkan ve Gülizar Biçer Karaca‘nın annelerimizle görüntülü konuşmalarını sağlayarak,  anneler gününü kutlamasına vesile olduk.
Görüşmelerimiz esnasında oldukça duygu dolu anlar yaşandı, şehit annelerimize hepimizin onların evladı olduğunu hatırlatarak, bu vesile ile hatırlanmanın, unutulmamanın değerini bir kez daha anımsadık. Bu çalışmamızda atkı sağlayan Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'a ayrıca teşekkür ederiz."