2011 yılından beri deneyimli uzmanları ile Sakarya'da danışmanlık ve eğitim hizmeti veren Moira Psikolojik danışmanlık ve eğitim merkezi, çeşitli seminer ve atölte çalışmaları ile şehrin sosyal ve kütürel hayatına müdahale etmeye devam ediyor.

Bu kapsamda 2 Kasım Cumartesi saat 19.00'da Moira'da gerçekleşecek  'Çocuklarda Özerklik Gelişimi ve Oyunun Önemi' adlı seminer akademik çalışmalarını uzun yıllardır Amerika'da sürdüren Prof.Dr. Artin Göncü tarafından verilecek. 2018 yılında yaşamını yitiren psikoterapist İskender Savaşır anısına gerçekleşecek seminerde, oyunun çocuk gelişimindeki ve eğitimindeki yeri ve hem serbest hem de kurallara bağlı oyunların çocukların özerklik ve demokrasi anlayışlarının gelişmesine katkıları anlatılacak. Artin Göncü daha önce çeşitli kereler Moira'nın seminerlerinde yer almış,yine Sakarya Kent Çalışma Grubu'nun davetlisi olarak geçtiğimiz Nisan ayında yeni çıkan kitabı hakkında yapılan söyleşide Sakaryalılarla buluşmuştu.

Katılımın sınırlı olduğu ücretli etkinlik için iletişim numarası: 05322645235

Prof. Dr. Artin Göncü kimdir?

Artin Göncü yüksek lisans ve doktorasını Houston Üniversitesi Gelişim Psikolojisi bölümünden aldı. 1987 yılında Illinois Üniversitesi’nde göreve başladı. 2013 Ağustos’una kadar Eğitim Psikolojisi Bölümünde Profesör unvanıyla çalışan Göncü,2006-2009 yılları arasında bölüm başkanlığı görevinde bulundu. Profesör Artin Göncü’nün verdiği dersler arasında Eğitim Psikolojisi, İnsan Gelişimine Sosyo-Kültürel Yaklaşım bulunuyor.

Artin Göncü’nün araştırmaları insan gelişiminde ve eğitiminde kültürel ve sosyal bileşenlerin rolünü anlatır. Göncü’nün araştırmaları birçok kuruluş tarafından desteklendi ve farklı dillerde yayınlandı. Dr. Göncü, Avusturalya, Brezilya, Fransa, İtalya, İsviçre, Danimarka, İspanya ve Türkiye’de ders ve konferans verdi. Dr. Göncü şimdilerde Mind, Culture and Activity: An International Journal dergisinin editörlüğünü yapmaktadır. Dr. Göncü’nün Child Development, Human Development, Early Childhood Research Quarterly, American Educational Research Journal, Early Education and Development, International Journal of Behavioural Development, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Dergisi’nde yayın kurulu üyeliği ve Jean Piaget Society ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde kurul üyelikleri bulunmaktadır.

Dr. Göncü’nün ayrıca Analyzing children’s play dialogues, Play and Development, Children in play, story and school ve Children’s engagement in the world ve Oyunda Büyümek adlı kitapları da bulunmaktadır.