Geçen yıl İzmir'de lösemi teşhisi konulan Karasulu Ekrem Şen'in torunu Öykü Arin'in tedavisi sürdürülüyor. Eylem Şen ve Çağdaş Yazıcı çifti, kızlarının sağlığına kavuşması için 'Öykü Arin'e Umut Ol, Donör Ol' kampanyası başlattı. Binlerce kişi minik Öykü Arin için bağışta bulunsa da yüzde 100 uyumlu donör bulunamadı.

Bu zorlu süreçte doktorlar, Öykü Arin'in organlarının zarar görmemesi için anne Eylem Şen Yazıcı'dan yarı uyumlu nakil kararı aldı. Bunun üzerine 11 Nisan'da nakil süreci başlatılırken, 18 Nisan'da ise Eylen Şen Yazıcı'dan 2 saat süren işlemle kök hücre alındı ve Öykü Arin için uygun hale getirilip nakledildi. Eylem Şen Yazıcı ve Öykü Arin, 11 Nisan'dan bu yana hastanede steril odada kalıyor.

BABADAN NAKİL

Doktorları, dün yaptıkları testlerde Öykü Arin'e nakledilen iliğin tutmadığını, yeniden nakil sürecinin başladığını açıkladı. Yüzde 100 uyumlu ilik bulunmadığı takdirde baba Çağdaş Yazıcı'dan yüzde 50 uyumlu ilik nakli yapılacak.

DEDE EKREM ŞEN'İN ÇAĞRISI

Bu arada dede Ekrem Şen, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Sevgili “Öykü Arin’e Umut Ol” dostları; Hepinizin bildiği gibi Öykü Arin löseminin çok özel bir türü ile mücadele ediyor. 18 Nisan’da anne Eylem Şen’den kök hücre nakli yapıldığını ve tüm kalbimizle anneden yapılan yarı uyumlu naklin başarısı ile ilgili umutlu haberleri beklediğimizi sizlerle paylaşmıştık.

Geldiğimiz süreç itibarıyla, toplanan kök hücre numunelerinin incelenen kısmı içerisinde canımız Öykü’müze uygun kök hücre çıkmadı ve anneden yarı uyumlu nakil de maalesef başarılı olamadı. Bu yüzden doktorlarımızın kararı ile Öykü Arin’e babası Çağdaş Yazıcı’dan çok kısa zamanda yarı uyumlu nakil şansını deneyeceğiz.

Eğer babadan yarı uyumlu nakil de başarılı olmazsa tek umudumuz yabancı bir donör ile eşleşme olacak. Sağlık Bakanlığının elinde yüz bine yakın çalışılmamış numune var ve Öykü Arin’in umudu onlardan biri olabilir. Bu nedenle söz konusu numunelerin ivedilikle incelenmesi için tüm yolların açılması gerekiyor.

Bu süreçte, bizler sadece Öykü Arin’in değil kök hücre nakli bekleyen pek çok hastanın da sesi olmaya, umudu olmaya çalıştık. Tedavisi başlayanlarla güçlendik, yaşama tutunması için bütün Öykü’lere Bahar’lara, Mira’lara, Atakan’lara, Azra’lara ve nicelerine destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ancak sevgili Öykü’müz ile başladığımız bu yolda; Bakanlık yetkililerinin laboratuvarların çalışma kapasitesini arttırdıklarını söylemesine rağmen, toplanan numunelerin işlenmesinin henüz bitmemiş olması bizleri umutsuzluğa sevk ediyor.

Bizler Öykü Arin’e Umut Ol Gönüllüleri olarak kök hücre bekleyen binlerce insana umut olan bir çaba ve çalışmayı ortaya koyduk, şimdi bunun Öykü Arin için de faydalı olmasını istiyoruz.

Sayın Sağlık Bakanına ve Bakanlık yetkililerine numunelerin bir an önce çalışılması için yurt içindeki ve yurt dışındaki imkanların kullanılması konusunda üzerimize düşeni yapacağımızı birçok kez ilettik. Sağlık Bakanlığının artık somut bir adım atmasını ve numuneleri en kısa sürede çalışmasını istiyoruz.

Bu süreçte tüm Öykü Arine Umut Ol kampanyasına gönül veren dostlara ve donör olan herkese çağrımız:
Umut olmak için kan örneği verdiniz, umudunuza sahip çıkın. Sağlık Bakanlığı’ndan numunelerin hızla çalışılması için harekete geçmelerini isteyin.

Bugüne kadar gösterdiğiniz dayanışma ve destekleriniz için çok teşekkür ederken, bu yolda bizimle devam edeceğiniz inancıyla, hepinize sevgilerimizi iletiyoruz.
Donör Olun, Umut Olun, Asla Vazgeçmeyin
Dayanışma Yaşatır"