Sakarya Üniversitesi'nde geçen eğitim öğretim yılının sonunda sokakta yaşayan hayvanlar için ayrılan yaşam alanının, Rektörlük kararıyla geri alındığı ve hayvanseverlerin oluşturduğu kulübelerde yaşayan köpeklerin toplanarak barınağa gönderildiği iddia edildi.

Facebook'ta Sevpati adlı grubun sayfasından, gönüllü hayvanseverlerin geçmişte yaptığı çalışmaların görüntülerinin bulunduğu bir video ile yapılan duyuruda, "İzlediğiniz videodaki canlar artık yok" denildi. Paylaşımda, hayvanseverleri çok üzen bu gelişme şöyle aktarıldı:

"Sakarya Üniversitesi Rektörü Sn. Fatih Savaşan kampüsteki sahipsiz canlara yaşam alanı oluşturmak için yer tahsis etmişti. Biz gönüllüler ve öğrenci kardeşlerimiz aylardır çalışarak kulübeler yaptık ve yapmaya devam ediyorduk. Her ne olduysa kampüsteki çalışma alanımız elimizden alındı. Birkaç gün önce de Sn.Fatih Savaşan 'ın baskısıyla bu kulübelerde yaşamaya çalışan anneler ve yavruları ile diğer yavrular toplatılıp Sakarya Büyükşehir Barınağına gönderilmiştir. Oradan da ormanlık alanlara atılarak hastalık ve açlıktan ölüme terk edildiği herkes tarafından bilinmektedir.

Üniversitelerin geliştirdikleri projelerle sorunlara çözüm yolları sunmak, uygulamak, öğrencilerini de çözüme odaklı yeni fikirler üreten bireyler olarak yetiştirmek değil midir.? Sn.Fatih Savaşan sizi vicdanınızla baş başa bırakıyoruz."