Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) şenliklerin maddi olanaksızlıklar nedeniyle iptal edildiğinin duyurulması, ancak sanatçıların verdiği destek ve kampanya sonucu alınan devam kararı Sakarya Üniversitesi öğrencilerini harekete geçirdi.

Twitter’de #SAÜ BAHAR ŞENLİĞİ İSTİYOR başlıklı hashtag ile başlatılan kampanyaya binlerce öğrenci destek verdi. Kampanyada SAÜ yönetiminin bu yıl şenliklere izin verilmesi talebinin yanı sıra, ODTÜ Şenliği’ne destek veren sanatçılara da çağrıda bulunuldu. 

Bu arada change.org'ta da imza kampanyası başlatıldı. 2 binin üzerinde kişinin imza verdiği kampanyayı başlatan öğrenci, imzaya açılan metninde şu ifadelere yer verdi:
“Öğrencilerin hakkı olan Bahar Şenliklerinin düzenlenmesini istiyoruz.Sakarya Üniversitesi'nde okuyan öğrenciyim ve çoğu kişinin sesi olmak amacıyla bu kampanyayı başlatıyorum”

Şenliğin yapılmasını isteyen öğrencilerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlardan bazıları şöyle:

- “10.000 metrekarelik kampüsün var, 3.7 milyon liralık kapın var, 90 bin öğrencin var, bahar şenliğin yok.”

- “4 yıldır yapılmayan bahar şenliğinin bu yıl yapılmasını istiyoruz. Gerekli yerlerden desteği bekliyoruz.”

- “Sakarya Üniversitesi bahar şenliğine karşıymış. Peki bundan 90 bin öğrencinin haberi var mı?”

- “Sakarya Üniversitesi öğrencileri yıllardır bahar şenliği nedir bilmiyorlar. Ama ODTÜ’lü olmadığımız için kimse bizi duymadı.”

LDP’NİN MESAJI 

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Merkezi de şenliğin yapılmasını isteyen öğrencilere, sosyal medya hesabı üzerinden şu sözlerle destek verdi: “Özgürlüğünü seven gençlerimizin, ‘mutluluğun peşinden koşma hakkını’ elinden alan idari yönetimi bu gafletten dönmeye davet ediyoruz!”

KARŞI ÇIKANLAR

Öte yandan kendilerini ‘Müslüman Gençler’ olarak adlandıran bir grup öğrenci de ‘Bahar şenliği İstemiyoruz’ yazılı pankartta  paylaşımda bulundu. ‘Edep Ya Kampüs’ başlıklı pankartta ‘#SAÜ’de Bahar Şenliği İstemiyoruz’ ve ‘Dünya Hayatı Aldatıcı Zevklerden Başkan Bir Şey Değildir” ibareleri göze çarptı.

KÜLTÜR, SANAT VE BİLİM ŞENLİĞİ

Rektör Savaşan, öğrencilerden gelen yoğun bahar şenliği isteğine karşılık kültür, sanat ve bilim şenliği düzenleneceğini duyurmuştu. Konuyla ilgili SAÜ’den yapılan açıklamada; onlarca etkinliğin yer alacağı ve 3 gün sürecek olan Kültür, Sanat ve Bilim Şenliği’nin, 24-26 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği bildirildi