MEDYAYAZAR - İstanbul’dan birkaç yıl önce geldiği Kocaali’ye yerleşen hayvansever Gaffur Paçalı,  sokak hayvanlarına bakmak için satın aldığı 14 dönüm arazide Sevgi Ormanı oluşturuyor. 

Gaffur Paçalı, Medyayazar’a yaptığı açıklamada, ilçede sokak hayvanlarına yönelik acımasız davranışlarda bulunulduğunu ve birçoğuna tanık olduğunu belirterek, kenti yönetenlerin de duyarsız kalması nedeniyle hayvanları korumak için böyle bir karara vardığını söyledi.

Kocaali’de artık ‘hayvansever’ olarak tanındığını, özellikle gençlerden hayvanların yaşadığı sorunlarla ilgili kendisine ihbarlar geldiğini ifade eden Paçalı, yine böyle bir ihbar üzerine sokak hayvanını saçmalı tüfek ile vuran kişiyi uyarmak için gittiğinde, haneye tecavüzden hakkında dava açıldığını belirtti. 

Tecavüz edildiği iddia edilen hanenin kamu arazisi üzerine yapılmış, kapısı açık olan bir garaj olduğunu ve yasak olduğu halde tavuk beslendiğini anlatan Paçalı, “Söz konusu kişi, köpeği de bir tavuğu öldürdüğü için vurduğunu iddia etti. Ancak yapılan otopside tavuğun viral hastalıktan öldüğü tespit edildi. Buna rağmen savcı, dosyayı dahi incelemeden beni sanık gösteren bir iddianame hazırladı. Dava 24 Eylül’de görülecek” dedi. 

TECAVÜZE UĞRAYAN KÖPEK

Paçalı, kısa bir süre önce ilçenin beldiye barınağında tecavüze uğrayan köpek olayını ortaya çıkardıklarını, bunun için belediye yetkililerinin hakaretlerine maruz kaldığını, kendi şikayetlerinin ise emniyet tarafından işleme konulmak istenmediğini öne sürdü.

Kenti yönetenlerin yanı sıra ilçe sakinlerinin de köpeklere karşı acımasız davrandığını, yasak olmasına rağmen tavuk ve inek besledikleri alanda köpekleri sürekli öldürdüklerini iddia eden Gaffur Paçalı, “Tüm bu yaşadıklarımdan sonra sokak hayvanlarını beslemek ve yaralı olanlarının tedavisini gerçekleştirmek için 14 dönüm bir yer aldım. Burayı sevgi ormanı haline getirmek istiyorum” diye konuştu.

Çevre iller ve ilçelerden kendilerine katılan gönüllülerin ağaçlandırma çalışmalarına başladığı Sevgi Ormanı’na Sakarya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Zekiye Güneş Kılcı da, Baro adına bi fidan dikti. (Serap ÖZER)