Karsu Darıçayırı’ndan Ekrem Şen’in kızı Eylem Şen Yazıcı’nın 4 yaşındaki kızı Öykü Arin Yazıcı, lösemiyle mücadelesinde önemli bir adım attı ve yaşama sımsıkı tutundu.

Yüzde 100 uyumlu donör bulunamadığı için önce annesinden yapılan yüzde 50 uyumlu ilik naklinin başarısız olması üzerine babasından yapılan ikinci denemede yüzde 98,5 uyum sağlanması derin bir nefes aldırdı.

Öykü’nün annesi Eylem Şen Yazıcı, doktorları Mehmet Akif Yeşilipek ile düzenlediği basın toplantısında tedavi süreciyle ilgili bilgi verdi.

Toplantının ardından sosyal medyadan da bilgilendirmede bulunan Yazıcı, şunları söyledi:

“Lösemi uzun vade tedavisi süren, bir kaç aşama gerektiren bir hastalık. Öykü Arin löseminin özel bir türü olan JMML ile mücadele ediyor. Tedavi 3 aşamadan oluşuyor. Birinci aşama ilik naklinin başarılı olması, bu aşamayı geçtik. Babasından yapılan nakil %98,5 tuttu. 2. aşama ilik savaşı olmaması. Bu risk iki yıl boyunca sürecek. İlk bir yıl çok kritik. 3. aşama ise hastalığın geri gelmemesi. 5 yıl bu kaygı sürecek.”

‘OH BE DİYEMEDİK’

“Sevindik ama henüz ‘Oh be!’ diyemiyoruz. Öykü Arin'in topluma karışması için ise en az 1 yıl geçmesi gerekiyor. Bir yıl evde steril koşullarda yaşayacağız. Hiç önemli değil, çok güçlü bir kız hepsinin üstesinden gelir.”

Öykü için seferber olan herkese teşekkür eden Yazıcı, “Son olarak: Donör Olun! Sakın Vazgeçmeyin! Ve verdiğiniz numunenin takipçisi olun” diye çağrıda bulundu.