CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Zemin Araştırma Müdürlüğü’ne bir jeoloji mühendisinin atanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu konudaki uyarılarını dikkate alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür etti.


Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da Deprem ve Zemin Araştırma Şube Müdürlüğü gibi önemli bir görevde daha önce uzmanlık alanı Sosyoloji olan bir personelin bulunduğunu hatırlatarak, “Bu durumun uygunsuz olduğunu defaten dile getirmiştik. Sakarya Büyükşehir Belediye başkanlığının bu konuda değişikliğe giderek uzmanlık alanıyla uyumlu olarak bir mühendisi bu göreve getirmesini olumlu buluyoruz. Bu konuda da büyükşehir belediye başkanı Sayın Ekrem Yüce’nin hatalı bir uygulamada ısrar etmemesi ve önerimize kulak vermesi kıymetlidir” dedi. 

DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ
Keleş, şöyle devam etti:
“Kentsel Dönüşümde de temel amaç şehir ovasında tarla vasıflı arazilere yeni bina yapılması değil merkezdeki binaların yerinde dönüşümü olmalıdır. Bu esas alınarak ada bazında kentsel dönüşüm alanları belirlenmelidir. Bu konuda her fikir değerlidir. İlgili teknik odaların, sivil toplum kuruluşlarının sürece katılması önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda her türlü desteğe açığız.
Sakaryamızın çıkarına olan her konuda desteğe hazır olduğumuzu bununla birlikte gördüğümüz yanlışlıklar ile ilgili olarak da ikazlarımızı yapmak kararlılığında olduğumuzu da Sakarya kamuoyuna açıklamak isteriz.”