Koronavirüs salgını sonrasında yapılan düzenlemeler sonrasında Yenikent Devlet Hastanesi'nde görev yapan Op. Dr. Kerem Erksoy, sağlık çalışanlarının ve hastaların enfeksiyona karşı korunabilmesi için uyarılarda bulundu.
Sosyal medya hasabından paylaşımda bulunan Op. Dr. Kerem Erksoy, Yenikent Devlet Hastanesi'nin  şuanda acil cerrahi poliklinik hizmeti verdiğini, bu nedenle de bir yoğunluk yaşandığını vurgulayarak, "Halkımızdan zorunlu olmayan haller dışında hastaneye gelmemelerini, gelmek zorunda olanların ise her iki tarafın da sağlığı için kişisel korunma yöntemlerini uygulamalarını tavsiye ediyorum. Mesela hastaneye gelirken mutlaka maske takmalısınız" dedi.

HASTANELER MASKE SAĞLAMAK ZORUNDA
İnsanların pahalı olduğu için veya bulmadıkları gerekçesiyle maske takamadığını söylediğini ifade eden Erksoy, "Maske takmak sorumluluktur. karşınızdakini korur. Ancak bu durum kişilerin tercihine bırakılamaz ve zorunlu hale getirilmelidir.Hastane idareleri hastaneye gelen herkese maske sağlamak zorundadır. Bilhassa Büyükşehir Belediyesi en kısa sürede binlerce maske edinip halka dağıtmak zorundadır" ifadelerini kullandı.