Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılacak olan Geyve Meydanı ve Çevre Düzenlemesi 5 Haziran 2020 tarihinde ihaleye çıkıyor. Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya Geyve’nin vitrini olacak projeyle birlikte çifte bayram yaşanacağını söyledi. Proje ile birlikte Geyve Ayvası meydanda ki yerini alacak. Atatürk Anıtının yeri değiştirilerek tören yeri oluşturuldu.

BİNALAR YIKILIYOR

Geyve Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Projesinde, Hükümet Konağı ve Askerlik Şubesi yıkılıyor. Meydanda ki trafik akışı yeniden düzenleniyor. Atatürk Anıtının yeri değiştirilerek tören alanı oluşturuluyor. Projenin en önemli detayı ise meydanın tam ortasına yerleştirilen ayva heykeli. Ayvanın Başkenti Geyve sloganıyla markalaştırılan Geyve Ayvası artık ilçenin vitrin projesinin simgesi olacak. Meydan projesiyle Merkez Cami çevresi, Pazar yeri girişi yeniden düzenlenecek.

KAYA’DAN TEŞEKKÜR

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya “Meydan düzenlemesi ilçemize çok yakışacak. Projenin üreten, ekmeğini topraktan çıkaran Geyve’nin vitrini olacağını düşünüyorum. 5 Haziran’da ihalesi gerçekleşecek projenin hızla tamamlanacak. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Ağabeyimiz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye ilçeme değer katan hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.  Geyve çifte bayram yaşayacak” dedi.