Vali Kaldırım, makamına geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile birlikte makamına koulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Derim Kaymakamı Asım Safitürk'ün babası Muhammet Fatih Safitürk’ü evinde ziyaret etti.

Sakarya’da dün yeni görevine başlayan ve sabah saatlerinde Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk’ü ziyaret eden Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, daha sonrasında Adapazarı ilçesinde bulunan Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. Ziyaret esnasında esnaflarla konuşan Vali Kaldırım, yeni görev yerinde esnaflar ve vatandaşlarla sürekli beraber olacağına değindi. Projeci ve sonuç odaklı çalıştığına söyleyen Vali Kaldırım, Sakarya’ya gelmeden sosyal medya hesabından duyurduğu 537 milyon liralık yatırımında sözünü aldığını ve yatırım sürecindeki çalışmaları da başlattığını vurguladı. 

Merak edilen yatırımın ayrıntıları hakkında ipucu vermeyen Kaldırım, konuya ilişkin olarak "Yatırımcı gelince kendisini açıklamak istiyor ama yatırım sözünü aldık. Yatırım konusunda süreçleri de başlattık. Yeni yabancı yatırımcılarda getirme gayretinde olacağız. Bizim için bir istihdam sağlayan da bin istihdam sağlayanda kıymetlidir, yatırım kıymetlidir” dedi.

Koronavirüs uyarısı

Koronavirüs uyarısında da bulunan Kaldırım, “Vatandaşlarımızın toplu mekanlardan, toplu buluşmalardan, toplu yemeklerden, taziyelerden ve benzeri toplanmalardan uzak durmaları mesafeyi korumaları ve hijyeni sağlamaları lazım” diye konuştu.