Yıldızlar Holding tarafından Kartepe Uzunbey Mahallesi'nde yapılmak istenen demir çelik fabrikasının Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılmak istenen ÇED toplantısı başlamadan bitti. Siyasi partiler, sivil toplum örgütler, çevre dernekleri ve bölge halkının tepkisi nedeniyle toplantı başlamadan bitti. Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü yetkilileri tutanak tutamadan toplantı kapandı. Yıldız Demir Çelik’in ÇED ile ilgili süreçte halkın katılım toplantısı eksik olarak devam edecek.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Özgür Kocaeli Gazetesi'nden Süriye Çatak Tek'in haberine göre, ÇED toplantısının yapılması planlanan kültür merkezine CHP Milletvekili ve PM üyesi Tahsin Tahran, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, Memleket Partisi İl Başkanı Murat Erinç, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Kartepe, Sapanca, Dilovası Çevre dernekleri, CHP Kartepe ve İzmit İlçe Başkanları, SP, İYİ Parti, HDP Kartepe ilçe başkanları, TMMOB’ye bağlı odalar, mahalle muhtarları, Kartepeli vatandaşlar, STK ve sivil toplum örgütleri ÇED saatinden önce geldi.

ÜST ARAMASI YAPILDI

ÇED toplantısının yapılması planlanan kültür merkezine Kartepeli vatandaşlar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri gelmeden merkezin çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet ekipleri araçlarla kültür merkezinin otoparkında dururken, sivil polisler ise salonun içinde ve dışında önlem aldı. Salona girişte tüm vatandaşlar tek tek aranarak ve X-Ray cihazından geçerek içeri alındı.

TUTANAK ALINDI

Toplantının başlama saatinde milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları ÇED Şube Müdürlüğü yetkililerinin olduğu masaya giderek toplantının açılmamasını ve toplantı yapılmamıştır tutanağının tutulmasını istedi. Yaşanan kısa süreli arbededen sonra tutanak tutuldu. Ancak tutanakta toplantı açılmıştır ibaresinin yer alması üzerine yeniden tartışma çıktı. Tartışma üzerine memurların tuttuğu tutanak CHP’liler tarafından alındı ve imzalanamadı. Tutanak tutulamadığı için toplantı yapılamadı.

TURİZM YATIRIMI YAPSINLAR

Toplantının yapılmaması, firma yetkilileri ile ÇED şube müdürlüğü personellerinin toplantıyı terk etmesi üzerine salonun dışına çıkan CHP ve HDP milletvekilleri, CHP İl Başkanı açıklama yaptı. Açıklamaların ardından vatandaşlar ve dernek yöneticileri yaptıkları açıklamalarda Fehmi Yıldız’ın demir çelik değil Kartepe’ye turizm yatırımı yapmasını istedi. Turizm dernekleri Kartepe’ye bacasız sanayi dışında başka bir yatırım yapılmamasına dikkat çekti.