ABD'de bir kadının trende tecavüze uğradığı, o sırada olaya şahit olan hiç kimsenin müdahalede bulunmadığı bildirildi.

Pensilvanya eyaletinin Philadelphia bölgesinde polis, çarşamba günü akşam saat 10.00 civarında aldığı bir ihbar üzerine Market-Frankford hattındaki banliyö treni istasyonuna gitti.

Güneydoğu Pensilvanya Ulaşım Birimi çalışanlarından birinin yaptığı ihbarda trende bir kargaşa yaşandığı belirtildi.

İstasyona gelen polis, tren 69. Sokak durağında durduğunda olaya karışan kadınla adamı trenden indirdi.

Upper Darby Polis Teşkilatı'ndan Timothy Bernhardt'ın açıklamasında, Fiston Ngoy adlı kişinin, kimliği açıklanmayan kadına trende tecavüz ettiği belirtildi.

Yetkili, trendeki güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini, tecavüz yaşanırken vagonda seyahat eden başka kişilerin de bulunduğunu ve kimsenin olaya müdahale etmediğini ya da polisle iletişime geçmediğini söyledi.

Bernhardt, "İzliyorlar mıydı? Bilemiyorum. Videolara bakmaya devam ediyoruz. Fakat bence müdahale etmesi gereken birçok kişi bulunuyordu. Birileri bir şeyler yapmalıydı" dedi.

Evsiz olduğu düşünülen 35 yaşındaki Ngoy hakkında tecavüz ve ağırlaştırılmış cinsel saldırı suçlarından dava açıldı. Hapisteki zanlının kefaletiyse 180 bin dolar (yaklaşık 1,7 milyon TL) olarak belirlendi.

Bernhardt, "Toplum olarak nerede olduğumuzu gösteriyor. Kim böyle bir şeyin yaşanmasına izin verir? Çok rahatsız edici" ifadelerini kullandı.

Yetkili, kadının "çok güçlü davrandığını", ekiplere olayla ilgili birçok bilgi sağladığını ve hastanede tedavi gördüğünü söyledi.