ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis'i arayarak, savunma alanındaki işbirliğinin güçlenmesinden duyduğu memnuniyeti ileterek ikili ilişkilerin güçlendirilmesini taahhüt etti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın telefon görüşmesinde Mitsotakis'e, Yunanistan'ın 200'üncü kuruluş yıldönümünü kutlaması vesilesiyle tebriklerini ilettiği belirtildi.

Güçlendirme taahhüdü

Açıklamada, Biden'ın Mitsotakis'e, ABD ile Yunanistan arasındaki "güçlü bağları daha da derinleştirme yönündeki taahhüdünü dile getirdiği” vurgulandı.

ABD Başkanı Biden'ın aynı zamanda Yunanistan ile savunma alanında artan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ve "Doğu Akdeniz'de istikrarın sağlanması temennisini” ilettiği aktarıldı.

Beyaz Saray açıklamasında her iki liderin, "enerji güvenliği, Çin, Rusya ve Bakı Balkanlar dahil, ortak çıkarların bulunduğu alanlarda koordinasyon konusunda mutabık kaldıkları” belirtildi. Yine iklim değişikliğinin yol açtığı tehditler ve ekonomide sürdürülebilir düzelme konularında birlikte çalışılacağı kaydedildi.

"Hiç olmadığı kadar güçlü”

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'daki paylaşımında, Mitsotakis'i Yunanistan'ın bağımsızlığının 200'üncü vesilesiyle kutladığını aktardı. Biden ayrıca, "Savunmadan enerjiye, ticaretten yatırımlara, yakın ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar güçlü” dedi.Yunanistan Başbakanı Mitsotakis ise Biden ile "sıcak ve yapıcı” olarak nitelendirdiği telefon görüşmelerinde iki ülke arasındaki ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

Mitsotakis Biden ile "güçlenmeye devam eden ortaklığın önemini”  etraflıca görüştüklerini kaydetti.