Elon Musk, 31 Temmuz Cuma günü paylaştığı Twitter mesajında, "Açıkça söylemek gerekirse piramitleri uzaylılar (yaratıklar) yaptı" ifadelerini kullanmıştı. Twitter'da 37 milyon takipçisi bulunan Musk'ın bu mesajı 500 bini aşkın beğeni alırken, 84 bini kişi tarafından da yeniden paylaşıldı.

Söz konusu mesajın internette yayılması sonrası açıklama yapan Mısır Uluslararası İşbirliği Bakanı Rania al Mashat ise Giza Piramitleri'nin insanlar tarafından yapıldığını belirterek Musk'ı ülkesine davet etti.

Mashat paylaştığı mesajında, "Çalışmalarınızı beğeniyle takip ediyorum. Sizi ve SpaceX ekibini, piramitlerin nasıl yapıldığına dair bulunan yazıtları incelemeye davet ediyorum. Ayrıca piramitleri yapanlara ait mezarlara göz atmanızı tavsiye ederim. Bay Musk, sizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Giza piramitlerini insanların yaptığını belirten Mısırlı Bakan Mashat, doksanlı yıllarda bulunan ve piramitleri inşa eden ustalara ait olduğu belirlenen mezarların bunun en büyük kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi.

Mısırlı arkeolog: Musk'ın iddiaları hayal ürünü

Musk'ın sosyal medya mesajına Mısırlı Arkeolog Zahi Hawass da kısa bir videolu mesajla cevap verdi. Hawass, Musk'ın iddiasının tamamen bir hayal ürünü olduğunu belirterek, "Piramitleri yapan kişilerin mezarlarını ben buldum. Piramit ustaları Mısırlıydı ve köle de değillerdi." dedi.

Elon Musk ise daha sonraki paylaşımında BBC tarafından kaleme alınan bir makaleyi paylaşarak, "Bu yazı, piramitlerin nasıl yapıldığını özetliyor." dedi.

Antik Mısır döneminde yapılan piramitlerden günümüze yaklaşık 100 tanesi kalmış durumda. Bunlardan en popüler olanlarıysa yükseklikleri 137 metreye kadar ulaşan Giza Piramitleri.

Firavun mezarları olarak tasarlanan bu yapılarda kullanılan dev taşlar yaklaşık 20 ton ağırlığında. Bazı tarihçiler, etrafı çöl olan Giza Piramitleri'nin yapımı için bölgede bu denli büyük kayalar olmadığını ve karmaşık iç mimarisi sebebiyle piramitleri Dünya dışı başka uygarlıkların yapmış olabileceğini iddia ediyor.