Fransa'da, siyaset bilimci Olivier Duhamel'in üvey oğluna cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden bir kitabın yayımlanması birçok istifaya neden oldu. #SenDeAnlatEnsest hareketi ile rıza yaşının yükseltilmesi çağrıları gündeme geldi.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Camille Kouchner'in yazdığı ve çocuklara yönelik cinsel taciz iddiaları içeren kitap, Fransa'da yeni bir ahlaki, sosyal ve siyasi kriz ile olup bitenlerden haberdar kişilerin neden yaşananlara göz yumduğuna dair tartışmalara yol açtı.

Camille Kouchner, Sosyalist Parti hükümetinde Sağlık Bakanlığı da yapmış ve Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün kurucularından Bernard Kouchner'in kızı, Paris Siyasi Bilimler Akademisi'nin (Sciences Po) yönetim kurulu başkanı anayasa uzmanı Olivier Duhamel'in de üvey kızı.

Geçen ay yayımlanan "La Familia Grande" (Büyük Aile) adlı kitapta Kouchner, Duhamel'in, ikiz erkek kardeşine yönelik cinsel tacizlerini anlatıyor.

Kitap basıldıktan birkaç saat sonra, #SenDeAnlatEnsest etiketi altında çok sayıda cinsel taciz mağduru, kendi yaşadıkları travmatik olayları paylaştı.

Kitap birkaç gün içinde tükendi. 70 yaşındaki Duhamel ise konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadan tüm görevlerinden istifa etti ve medya kuruluşlarındaki düzenli yayınlarına son verdi.

Polis, olayla ilgili "çocuğa yönelik tecavüz ve cinsel taciz" suçlamasıyla soruşturma başlatarak, Duhamel'in üvey oğlunun ifadesini aldı.