İsrail, Gazze’de ABD’li The Associated Press ve Katar merkezli Al Jazeera’nın ofislerinin bulunduğu 12 katlı binayı hava saldırısıyla vurdu. İsrail ordusu, binada “Hamas askeri istihbaratı” bulunduğunu iddia etti.

İsrail cumartesi günü gerçekleştirdiği hava saldırısında Gazze’de bulunan ve ABD merkezli The Associated Press (AP) haber ajansı ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının da içinde bulunduğu 12 katlı binayı hedef aldı. AP, binanın tamamen yıkıldığını ve yıkılmanın ardından devasa bir toz bulutu oluştuğunu aktardı. Binada uluslararası medya kuruluşlarının yanı sıra ofis ve evlerin olduğu da kaydedildi. AP’nin aktardığı bilgiye göre, İsrail ordusu binayı vurmadan yaklaşık bir saat önce binanın tahliye edilmesi için uyarıda bulundu. 

Saldırı sonrası açıklama yapan İsrail ordusu sözcüsü, İsrail ordusunun binayı vurduğunu teyit etti. Binayı boşaltmaları için saldırı öncesinde uyarıda bulunduklarını belirten sözcü, insanlara “binayı boşaltmaları için yeterli zaman tanıdıklarını” söyledi. Sözcü aynı zamanda vurulan binada “Hamas askeri istihbaratı” bulunduğunu ifade etti. 

İsrail’in uluslararası medya kuruluşlarının binasına yönelik saldırısı, İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’ne yönelik cumartesi sabaha karşı gerçekleştirilen ve en az 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından geldi. İsrail'den cumartesi sabaha karşı atılan ve Gazze’deki bir mülteci kampındaki üç katlı bir binaya isabet eden roket nedeniyle aynı sülaleye ait sekiz çocuk ile iki kadın hayatını kaybetti. Bu, geçen hafta sonundan bu yana çatışmalarda tek seferde bir roketin verdiği en büyük zayiat olarak kayıtlara geçti.

Hamas'ın fırlattığı roketlerin de İsrail’in sahil kesimindeki Aşkelon ve Aşdod kentlerine isabet ettiği belirtildi. Saldırılarda ölen veya yaralananlara dair bir bilgi paylaşılmadı.