Eşcinselliğin son derece baskılandığı Mısır’da uzun süredir, polislerin internette LGBTQ+’ları hedef aldığına dair iddialar vardı. BBC News’den Ahmed Shihab-Eldin, memleketi Kahire’ye giderek yetkililerin bunu çöpçatanlık uygulamaları üzerinden yaptığının kanıtlarını gördü.

Haberde adı geçen mağdurların tümünün isimleri değiştirilmiştir

Mısır’da büyümüş biri olarak, toplumun her yerine sirayet etmiş belirgin homofobinin farkındaydım. Fakat arkadaşlarım son dönemlerde atmosferin çok daha baskıcı bir hale geldiğini, LGBTQ+’ları tespit etmek için kullanılan taktiklerin daha da geliştirildiğini söylemeye başladı.

Mısır’da eşcinsellik yasa dışı değil. Fakat araştırmamız, seks işçiliğini düzenleyen bir yasada yer alan “ahlaksızlık” suçunun LGBTQ+’ları kriminalize etmek için kullanıldığını ortaya çıkardı.

Polislerin gözaltı belgelerinde yer alan ifadeler, polislerin çöpçatanlık uygulamalarında rol yaparak LGBTQ+’lara karşı kanıt aradığını, bazı durumlarda kanıt ürettiğini gösteriyor.

Belgeler, polislerin mağdurlarıyla nasıl iletişime geçtiğini de gözler önüne seriyor.

Mısır, Orta Doğu’da Batı’nın en büyük müttefiklerinden ve her yıl milyarlarca dolarlık ABD ve AB yardımı alıyor.

Her yıl yarım milyona yakın İngiliz turist bu ülkeyi ziyaret ediyor. İngiliz polisleri de Birleşmiş Milletler aracılığıyla Mısır polisini eğitiyor.

BBC’nin gördüğü yazışmalardan birinde, WhosHere adlı uygulamada rol yapan bir polis, eşleştiği kişiye buluşmak için baskı yapıyor.

Almanya'da Rusya'ya casusluk iddiasıyla iki kişi tutuklandı Almanya'da Rusya'ya casusluk iddiasıyla iki kişi tutuklandı

Bu kişi daha sonra gözaltına alınıyor. 

(Kaynak)