İnsanları dünya çapında mafya gibi organize suç örgütleriyle savaşmaya çağıran Papa Francis, suçluların kendilerini daha da zenginleştirmek için koronavirüs (Kovid-19) pandemisini kullandığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre Papa, İtalya'da organize suç örgütlerinin kurbanlarının anıldığı gün yaptığı konuşmada, "Mafyalar dünyanın çeşitli yerlerinde mevcut ve salgından istifade ederek yolsuzluklar üzerinden zenginleşiyorlar… Bu günah yapıları, mafya yapıları dinimizin esaslarına aykırı ve putperestlikle inancı karıştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Papa Francis, "Bugün tüm kurbanları hatırlayalım ve mafya hareketlerine karşı mücadelede kararlılığımızı yineleyelim" diye ekledi.

İtalyan polisi, suç çetelerinin, mali çöküntüye uğramış yoksul aileleri yanlarına çekip bu kişilere kredi ve yiyecek teklif ederek pandemiyi fırsata çevirdiğini belirtiyor.

Güvenlik yetkilileri ayrıca, mafya tefecilerinin krizden etkilenen işletmeleri batmaktan kurtardığını ancak zor durumdaki bu kuruluşlardan çok yüksek oranlarda faiz istediklerini ifade ediyor.

İtalyan savcılar geçen yıl salgının başlarında yaptıkları açıklamada, ülkedeki suç örgütlerinin ekonomik açıdan zor durumdaki ailelerin durumundan faydalandığına dair uyarıda bulunmuştu. Yetkililer ülkenin tamamen tecride girmesine sebep olan koronavirüs salgınının, mafyaya halkı kendi tarafına çekme konusunda fırsat sunduğunu belirtmişti.