Polonya, Belarus sınırındaki yeni sığınmacı dalgası karşısında Kuznica geçiş noktasını kapattı. Dün binlerce sığınmacı Belarus'tan Kuznica'ya akın etmiş ve Polonya'ya girmeye çalışmıştı.

Polonya Savunma Bakanlığı, Polonya polis ve askerlerinin "sınırı ihlal için gerçekleştirilen ilk kitlesel girişimi durdurmayı başardığını" bildirdi. Açıklamada sığınmacıların Kuznica bölgesinde bir kamp kurduğu ve "Belaruslu birimlerin koruması altında oldukları" kaydedildi.

Polonya hükümet sözcüsü Piotr Müller de sınır bölgesine, çoğu Afganistan ve Irak'tan gelen 3 bin ila 4 bin kişinin yığıldığını ve gelecekte bu tür eylemlerin sayısında artış beklediklerini belirtti. Müller sığınmacıların kitlesel hareketlerinin arkasında "Belarus özel birimleri ile bağlantılı kişilerin" bulunduğunu iddia etti.

Dün akşam sosyal medyada paylaşılan videolarda geçici çadırlarda bulunan kişilerin Polonyalı memurlarca hoparlörlerle sınırı geçmeye teşebbüs etmemeleri konusunda uyarıldıkları duyuluyor. Hükümete yakın Belarus medyası Polonya tarafından ateş açıldığını iddia ederken Polonya'dan iddialarla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.