Sakarya Ticaretve Sanayi Odası yönetimin geçen hafta ziyaret etiği SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde oluşurulması planlanan Bilişim Lisesi uygulamasının, başka illerdeki uygulamalarının olumsuz sonuç verdiği belirtiliyor.
Projenin Sakarya’da da başarısız olacağı öngörüsünde bulunan eğitimciler, söz konusu lisenin Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerindeki bilişim sınıflarının kapatılarak tek çatı altında toplanmasını öngördüğünü hatırlattı. Mesleki Teknik Anadolu Liseleri’ne artık sınavla öğrenci alınmadığına ve sınav kazaamayan öğrencilerin evlerine yakın olduğu için tercih ettiği bir okula dönüştüğünü belirten eğitimciler, sınıfların kapatıldığı bölgelerdeki okulladaki öğrencilerin bu bölümü tercih etmekten vazgeçeceğini ya da yoksul öğrencilere ulaşım gideri gibi yeni bir külfet getireceğini belirtiyor.

DEVLETE DE KÜLFET
Mesleki veTeknik Anadolu Liseleri’ndeki bilişim sınıfı altyapısının da kuvvetli olduğu ve daha az yatırımla çok daha iyi duruma getirilebileceği vurgulanarak, yeni bir okulda böyle altyapıyı oluşturmanın çok pahalıya mal olacağı, devlete de yeni bir külfet getireceği savunuluyor.
Projeyi eleştirenler,  Ticaret ve Sanayi Odası’ın ‘üyelerin ihtiyacını karşılayacak’  sözüne de gönderme yaparak, “Mevcukt okulların bu bölümlerinden mezun olan öğrencilerin yetersiz olduğu mu ima ediliyor” sorusunu yöeltiyor.
Söz konusu projenin Haziran ayından bu yana Bakanlık’ta onay beklediği, ancak önceki başarısız örnekler göz önünde tutularak bu onayın verilmediği de ifade edilerek, bunun bir rant projesi olup olmadığının araştırılması isteniliyor.