Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, seyreltilmiş yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesiyle ilgili olarak, “21 Eylül’den 12 Ekim'e neler değişti ki yüz yüze eğitime geçiliyor?” sorusunu yöneltti.
Köy okulları, İlkokulla, 8 ve 12’nci sınıflarda bugün başlayacak olan yüz yüze eğitimle ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, salgının yükselişe geçtiği bir dönemde bu kararın alındığına dikkati çekerek, gerek eğitimcilerde gerekse velilerde endişelerin sürdüğünü söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze eğitim için 21 Eylül tarihini verdiğini anımsatan Kaçar, “Ancak o günkü koşullar altında bu gerçekleşmedi.  21 Eylül’den 12 Ekim’e ne değişti de böyle bir karar alındı bilemiyoruz. Başından bu yana, tüm önlemler alınarak yüz yüze eğitimin başlamasını savunuyoruz, ancak bu önlemlerin alınmadığını biliyoruz. Koronavirüs vakası görülen okul sayısı her geçen gün artıyor. Bu koşullarda eğitime başlanması kaygılarımızı artırıyor” ifadelerini kullandı.
Okullarda koronavirüs vakası görüldüğü takdirde alınacak önlemlere ilişkin rehberin de muğlak ifadeler içerdiğini vurgulayan Kaçar, bu belirsizliğin giderilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.