Eğitim Sen Sakaraya Şubesi, taleplerini dile getirmek isteyen öğretmenlere yönelik baskı ve saldırıları kınamak üzere 11 Eylül Pazar günü AKM önünde basın açıklaması yapacak.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Dün Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı önünde ÖMK'ya yönelik taleplerimize ilişkin basın açıklaması yapılacaktı. Ancak polis Eğitim Sen genel merkezini kuşattı, öğretmenleri abluka altına aldı.

Daha bir hafta önce Özel Sektör Öğretmenlerini yerlerde sürükleyen, coplayan, gaz sıkan polis bugün de Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin yolunu kesti, öğretmenleri tartakladı. AKP'nin öğretmen düşmanı politikalarına hizmet etmek için hukuk dışı, keyfi uygulamalara başvurdu.

Elbette iktidara güvenerek keyfi ve hukuk dışı uygulamalara başvuran, kamu görevlilerinin bu davranışlarının, önümüzdeki dönemde sonuçları olacaktır.

Bakanlığa yürümemizi engelleseler de, öğretmenleri abluka altına alsalar da, yetkililer üç maymunu oynasa da biz öğretmenler tüm Türkiye'de bu sözde meslek kanunu kabul etmediğimizi, mesleğimizin itibarını koruyacağımızı söylemeye devam edeceğiz.

Siz barikatı Ankara'ya kurarsanız biz de tüm Türkiye'yi eylem alanına çeviririz. Yarından itibaren; okullarda iş yerlerinde, alanlarda bu sözde ÖMK'yı kabul etmediğimizi söylemeye devam edeceğiz.

Bu itibarla, hem Ankara'da Sendikamıza yönelik müdahaleyi protesto etmek, hem de Öğretmenlik Meslek Kanuna yönelik tepkilerimizi seslendirmek üzere 11 Eylül Pazar günü saat 17.00'da AKM önünde olacağız.

AKP'nin öğretmen düşmanı politikalarına boyun eğmeyeceğiz.”