Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun son açıklamasında ayrımcılık, hakaret, iftira ve karalama olduğunu belirterek, hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Kaçar, yaptığı yazılı açıklamada Sofuoğlu'nun ilk vukuatı olmadığını, ancak önceki açıklamalarının 'ilgi çekmeye çalışıyor' denilerek görmezden gelindiğini ifade ederek, "Bu defa sadece deli saçması, ya da ilgi çekmeye çalışıyor denilerek, görmezden gelinecek gibi değil" dedi.

Sofuoğlu hakkında yarın saat 15.00'te suç duyurusunda bulunacaklarını duyuran Kaçar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Sakarya Üniversitesi’nde görevli, Profesör unvanlı Ebubekir Sofuoğlu ile ilgili gelişmeleri bütün Sakarya Halkı dikkatle takip ediyor. Malumunuz üzere geçen hafta içinde, İktidarından muhalefetine, gazetecisinden STK temsilcilerine Sakarya'da herkes eleştirdi, kınadı, ayıpladı, kızdı, azarladı istifaya davet etti, üniversite yönetimini yaptırım uygulamaya davet etti.

Eee! Sonuç? Hiç, bildiğiniz hiç.

Bu Ebubekir Sofuoğlu'nun ilk vukuatı da değil. Profesör unvanlı bu şahıs daha önce de bilim dışı, akla gelmez, tuhaf açıklamalar yapmıştı, "Google'ı Abdülhamit'in icat ettiği" lafını da bu şahıs sarf etmişti.

O zamanlar, "ilgi çekmeye çalışıyor, muhatap olup ta görünür yapmayalım ya da boş verin yahu ciddiye alınmaz" vs düşüncelerle görmezden gelinmişti. Belki de doğrusu oydu ama bu defa başka.

Bu defa sadece deli saçması, ya da ilgi çekmeye çalışıyor denilerek, görmezden gelinecek gibi değil. Bu defa, ayrımcılık var, hakaret var, karalama var, iftira var, halkı kin ve düşmanlık beslemeye sevk var. Bu defa suç var. Biz görmezden geldikçe bunlar iyice pervasızlaşıyorlar.

Biz bu nedenle, öyle kuru kuruya basın açıklaması ile geçiştirmeyeceğiz. Biz Eğitim Sen Sakarya Şubesi olarak, öğrencilerimize karşı ayrımcılık yapan, iftira eden, hakaret eden, halkı öğrencilerimize karşı kışkırtan, tüm Sakarya halkını töhmet altında bırakan ve dolaylı da olsa Sakarya’da ki yöneticileri “fuhuş suçunu” görmezden gelmekle itham eden bu şahıs ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

Bu doğrultuda 21. Aralık Pazartesi günü saat 15.00'te Ebubekir Sofuoğlu ile ilgili Eğitim Sen Sakarya Şubesi adına suç duyurusunda bulunmak üzere Sakarya adliyesinde olacağız. Bununla birlikte Avukat arkadaşlarımızın hazırladığı suç duyurusu dilekçesi aynı zaman da bireysel başvuruya da uygun olduğundan, rahatsızlık duyan tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi de suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz."