Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Yücel Kaçar, öğretmenlerin uzun aradan sonra yarın okula gideceğini, ancak gerekli önlem alınmadığı için endişeli olduklarını söyledi ve yüz yüze eğitim için alınması gereken önlemleri sıraladı.

Yücel Kaçar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Biz öğretmenler uzun bir aradan sonra yarın okula gideceğiz. Gerekli önlemler alınmadığı için endişeliyiz.
Biz " Gerekli önlemler alınmadı, bu koşullarda okullar açılamaz!" dedikçe, kamuoyunda bizim (öğretmenler) yüzyüze eğitimi istemediğimiz gibi bir algı oluşturulmuştur.

"UZAKTAN EĞİTİM 'EĞİTİM' DEĞİLDİR"

Kamuoyunda ki yaygın kanaatin aksine, öğretmenler uzaktan eğitimi degil, bir an önce okulların açılmasıni ve yüz yüze eğitime geçilmesini istemektedir. 
Çünkü öğretmenler bilirler ki, "akran eğitimi, sosyal etkileşim, fırsat eğitimi vb" akademik alanlar bir tarafa öğrencinin göz bebeğine bakmadan, uzaktan yapılan bilgi aktarımı asla eğitim değildir.
Mart ayında herkesin hazırlıksız yakalandığı dönemde yapılan uzaktan eğitim, elbette anlaşılır ve gerekli bir durumdu. Ancak aradan 6 ay geçmiş olmasına rağmen hiç bir hazırlık yapılmaması, olması gereken önlemlerin hiçbirinin alınmaması nedeniyle okulların açılamaması ise net bir şekilde başarısızlik ve yönetim zaafiyetidir.
Bakanlık gerekli önlemleri alamamış ve yüz yüze eğitime geçecek ortamı hazirlayamamistir. MEB bu başarısızlığını kamufle etmek için bahane üretmeyi bırakmalı ve gerekli önlemleri alarak bir an önce yüz yüze eğitime geçecek koşulları hazırlanmalıdır.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİ İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Biz Eğitim Sen olarak bakanlığın bir an önce aşağıdaki koşulları yerine getirerek yüzyüze eğitimi başlatmaya çağrıyoruz.

1. Yeterli temizlik personeli alımı yapılmalıdır.
2. Okullarda (maske, dezenfektan, yüzey temizleyici vb) hijyen koşulların oluşturulması için gerekli bütçe sağlanmalıdır.
3. Sınıfların seyreltilmesi için; Köy okullarınin açılması, kontenjanı dolmayan okullar ile atıl durumdaki kamu binalarınin kullanilmasi ve gerekirse okul bahçelerinde konteyner sınıfların açılması yoluna gidilmelidir.
4. Seyreltilmiş sınıflar için yeterli öğretmen ataması yapılmalıdır.
5. Her okula yeterli sağlık personel atanmalıdır"