Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, yüz yüze eğitim ve Sağlık Bakanlığı'nın aşı planlamasına dair video mesaj yayımladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Şubat'ta okulların açılacağı yönündeki açıklamasını hatırlatan Kurul, “Okulların açılmasını kuşkusuz öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz velilerimiz arzu ediyorlar. Fakat bunun için gerekli önlemlerin alınması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığımız talepler tekrar ifade edilmek zorunda ve gerekli önlemler mutlaka alınmak zorunda” dedi.

"Sınıflar çok kalabalık"

Okullardaki fiziki ve alt yapı sorunlarının giderilmediğine dikkat çeken Kurul, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Hala okullarımız çok kalabalık. İkincisi hijyen meselesi. Okullarımızda destek, yardımcı ve teknik hizmetler yeterince güçlendirilirse, hijyen soruları bir anlamda çözülmüş olabilir. Yine kalabalık sınıfları seyreltmek bizim öncelediğimiz meselelerden bir tanesi. Sınıflarda daha az öğrenci olmalı.

Aşı planlamasına ilişkin de konuşan Kurul, şunları söyledi: Biz Eğitim Sen olarak, sağlık personelinin ardından eğitim ve bilim emekçilerinin aşılanma sürecinin başlatılmasını talep ediyoruz. Bunun için hem aşı temini hem de aşının takvimlendirilmesine bağlı olarak okulların açılış gününün belirlenmesini istiyoruz.

"Eğitim emekçileri derken sadece öğretmenleri değil aynı zamanda eğitimle, okullarla şu ya da bu biçimde ilişkili olan tedarik zincirleri içerisinde yer alan kişiler ve destek ile teknik personelin de bu sürecin bir parçası olarak görülerek aşılama süreci başlatılmalıdır."