Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Ankara, Van ve İstanbul’da öğretmen aşılamalarına ilişkin açıklama yaptı.

Eğitim Sen Ankara Şubeleri, Eğitim Sen 5 Nolu şubesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Cemal Erdoğan, salgınla özellikle yoksul ailelerin çocuklarının eğitimden koptuğunu ve 6 milyon öğrencinin uzaktan eğitime erişemediğini söyledi.  

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un aşılama konusunda algı yönetimi yaptığını belirtti ve şöyle dedi:  “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir köy okulunda aşı olduğunu gösteren fotoğrafı paylaşarak öğretmenlere aşı başladığı haberini yayınladı. Sayın bakan ne yazık ki algı yönetimi yapıyor. Okullar 1 Mart'ta açılıyor, yüz binlerce eğitim emekçisinin aşılanmasına ise bugün başlanılsa bile 2 doz aşının yapılabilmesi en az bir buçuk ay sürecek.”

"Toplumsal hareketlilik artacak"

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri adına konuşan Eğitim Sen 9 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Özev, okulların açılmasıyla büyük bir hareketlilik yaşanacağını söyledi ve ekledi:  "Okul öncesi eğitim kurumları ve köy okulları yüz yüze eğitime başladı ve 1 Mart 2021’de anasınıflarının, ilkokulların ve 8'inci sınıflar ile 12'nci sınıfların mekân ve zaman açısından kademeli bir biçimde açılacağı açıklandı. Yükseköğretimde uygulamalı bölümlerin yüz yüze eğitime başlayacak olması, ayrıca okulların kademeli biçimde açılması, etkileyeceği ekonomik ve sosyal alanlarla birlikte büyük bir nüfus hareketliliğine yol açacaktır."

Eğitim Sen Van Şube Eşbaşkanı Hülya Atlı, eğitim ve bilim emekçilerinin hızlı bir şekilde aşılanması gerektiğini söyledi.  Atlı, yüz yüze eğitime geçilmeden meslek yüksekokulu ve üniversite öğrencilerinin aşı programına alınması gerektini belirtti ve şöyle konuştu: "Üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim kurumlarının tamamında görev yapan, taşeron işçilere, servis, kantin, yemekhane vb. alanlarda çalışanların aşı programına dahil edilmesini  talep ediyoruz."