Yüz yüze eğitimin üçüncü aşamasına geçildiği haftada okullardan koronavirüs haberleri gelmeye başladı. 7 ayrı okul ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde pozitif vakalar var.

Edinilen bilgiye göre son 10 günde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 3 memurun yanı sıra Arif Nihat Asya Ortaokulu,  Zübeyda Hanım Ortaokulu, Hakkı Demir Ortaokulu, Mustafa Kemal Paşa İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi ve İMKB Meslek Lisesi’nde öğretmen ve öğrenilerde koronavirüs vakaları görüldü.

ÖĞRETMENLER VE VELİLER  TEDİRGİN
Fethi Sekin İlkokulu’nda bir servis görevlisinin testinin de pozitif çıktığı öğrenildi. Vaka haberlerinin artmasıyla tedirginlek laşanan eğitim camiasında, salgının pik yaptığı bu dönemde kalabalık ortamda gerçekleştirilen öğretmenlere yönelik hijyen eğitimleri ile veli toplantılarının düzenlenmesi eleştiriliyor.  

DURMUŞ: BİZE GÜVENİN
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sakarya’daki okuların  her türlü virüse karşı güvenli hâle getirildiğini belirterek, velilerden okul önlerinde kalabalık oluşturmaktan  
Durmuş, sosyal medya hesabından ,  “Yüz yüze eğitime geçebilmek için çok emek verdik. Gelebildiğimiz aşamayı korumak adına hassasiyet göstermeye devam etmeliyiz.  Değerli Veliler, takdir edersiniz ki okul önlerinde kalabalıklar oluşturmak, hepimizin sağlığı için risk demektir. Okullarımızda her türlü tedbiri almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarınıza ve bize güvenin” diye yazdı.