Sakarya'da Türkiye İşçi Partili öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile zincir marketlerden A101 arasında imzalanan mesleki eğitime yönelik protokolü protesto etti.

Öğrencilerin işyerlerinde 4 gün ucuz işgücü olarak çalışmasını öngören protokole basın açıklamasıyla tepki gösteren öğrenciler, şunları kaydetti:

"MEB ile A101 arasında 6 Ekim’de, “sektör çalışanlarının mesleki eğitim merkezleri (MESEM) aracılığıyla eğitim öğretim sürecine dahil olması ile mesleki eğitim ve istihdam süreçlerini yaşama geçirmek” amacıyla protokol imzalandığı ortaya çıktı. Öğrencileri işçi, kendisini İşkur sanan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin haftanın 4 günü A101’de çalışacakları, 1 gün de okula gidecekleri bir protokole imza attı. Devletin kendi öğrencisini önce kendi yaptığı “niteliksiz” okullara gönderdiği yetmedi, şimdi de kasiyer yaptı.

Bu ülkenin aydınlık geleceğini ucuz iş gücü yaparak karartamazsınız. Bizler okula gideceğiz, öğrenci kalacağız. Gidin siz A101’de çalışın. Önümüze çıkarttığınız bütün zorluklara rağmen bizler üniversite okuyacağız ve sizin enkazınızdan özgür bir ülke yaratacağız."