Koronavirüs önlemleri sebebiyle uzaktan eğitim yapan okullarda öğretmen ve öğrencilerin kullandığı EBA sisteminde bu sabah sorun yaşanıyor.

Sosyal medyada birçok öğretmen ve öğrenci, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemine erişemediğini yazdı.

CHP Ankara milletvekili Murat Emir de, Twitter hesabından “EBA sistemi yine çöktü, milyonlarca öğrenci derse giremiyor.” paylaşımı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Derslerin başlamasının planlandığı saatte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından “Uzaktan eğitimi başarıyla sürdüren öğretmenlerimize, EBA-TV'yi okula gidiyormuş gibi izleyen öğrencilerimize, sürecin güçlü destekçisi velilerimize, ‘Çocuklar derstedir şimdi.’ diyerek gürültü yapmayan nazik komşulara iyi haftalar diliyorum. Hep birlikte çocuklarımızın yanındayız.” paylaşımı yapmıştı.

EBA sistemine girişlerde daha önce 22 Eylül’de de sorunlar yaşanmış; Ziya Selçuk “İnanılmaz bir talep var, talepte büyük bir sıçrama oluştu. Bununla ilgili teknik arkadaşlar çalışıyorlar. Hepinizin malumu, dünyanın çok büyük sitelerinde de kimi zaman duraklamalar, aksaklıklar oluyor, belli bir süre sonra bunlar gideriliyor. Altyapı giderek daha da güçlenecek ve bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz." açıklaması yapmıştı.