Covid-19 kesin tanısı konulup tedavi süreci tamamlanmayan öğrenciler ve Covid-19 teması nedeniyle karantinada olan öğrenciler ve semptomlarını gösteren adayların, önceden belirlenen salonlarda sınava alınmayacağı belirtilerek, bu öğrencilerin ÖSYM Başkanlığına veya İl/İlçe Sınav Koordinatörlüklerine yönlendirilmeleri gerektiği bildirildi.

Sakarya Valiliği'nce paylaşılan  Ölçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Sakarya Merkez Koordinatörlüğü’nün yazısında şu bilgilere yer verildi:

             27-28 Haziran 2020 tarihlerinde 2020-YKS (TYT, AYT, YDT) sınavları yapılacaktır. Bu sınavlara girecek olan adaylardan; Kesin COVID-19 tanısı olan, Kesin COVID-19 tanısı ile tedavisi tamamlanıp sonrasındaki karantina sürecinde olan, Kesin Covid-19 vakası ile temasından dolayı karantina sürecinde olan, ”Covid-19'u düşündürecek şikâyetleri olan adayların sınava girecekleri yerlerin güncellenmesi gerekmektedir. Dolayısıyla, bu durumdaki adayların durumlarını belirten detaylı bir Genel Amaçlı Dilekçe ve ilgili belgeyi/belgeler ile ÖSYM Başkanlığına veya adayın sınava gireceği yerin bağlı olduğu İL/İlçe Sınav Koordinatörlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu değişikliği yaptırmayan adaylar, bu durumlarının ortaya çıkmadan önceki normal durumlarına göre düzenlenmiş sınava giriş belgelerinde belirtilen bina ve salonda sınava girmelerine izin verilmeyecektir. 
        "Adayların mağduriyet yaşamamaları adına Kaymakamlıklara, İl/İlçe Sağlık Müdürlüklerine önceden başvurmuş veya başvuracak adayların ÖSYM Başkanlığına veya İl/İlçe Sınav Koordinatörlüklerine yönlendirilmesi ve yapılan işlem hakkında İl/İlçe Koordinatörlüklerine bilgi verilmesi sınav görevlilerinin, sınava giren adayların sağlığını koruma ve adayların mağduriyetlerini önleme bakımlarından önem arz etmektedir."