Bölgenin en büyük çiftçi kooperatifi olan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi yeni sezon dane mısır alımlarına başladı. Kooperatiften yapılan açıklamada dane mısır alımının Akyazı Osmanbey ve Adapazarı Çökekler tesislerinden yapılacağı duyuruldu. 
APEK 30 rutubet mısır için alış fiyatını 2 lira 10 kuruş olarak belirlerken rutubet başı 35 kuruş ekstra ücret ödeyeceğini duyurdu. Mısırını APEK’e satacak çiftçi talep etmesi durumunda kamyon gönderileceği kaydedildi.

APEK Başkanı Sebahattin Karasakal yaptığı yazılı açıklamada şu bilgileri verdi:
“Kooperatifimiz dane mısırı alımlarına Çökeklerde bulunan mısır kurutma tesisimizde ve Akyazı İlçesinde Osmanbey kantar yerinde başlamıştır.Mısır alım fiyatlarımız 30 rutubet için net 2.10 TL./kg.’dır. Rutubet başı ise 35 kuruş./kg fark veriyoruz. Kamyon isteyen ortaklarımız tesisimizde görev yapan personellerimiz ile irtibata geçerek kamyon talep edebilirler. Ortaklarımızın rutubet başı fark 35 kuruş./kg olduğu için ürünlerini yaş hasat etmemelerini tavsiye ederiz. Kooperatif olarak dün olduğu gibi bugünde ortaklarımızın yanındayız. Bakım çalışmaları tamamlanan tesislerimizde geçen yıllara oranla daha hızlı alım yapılmaktadır.”