Online işleme yönlendirilen esnaf ve işletmeler salgın önlemleri kapsamında getirilen yeni kısıtlamalar nedeniyle başvuru yapmakta kararsız...

►Borç yapılandırmasına ilişkin 7256 sayılı kanunun uygulaması 17 Kasım’da başlamasına rağmen tebliği ise bugün yayınlanabildi. Buna yönelik yazılım altyapısı ise henüz tamamlanamadı.  Sistemin bu hafta en geç salı gününe kadar kullanıma açılması hedefleniyor.

İnternetten yapılabiliyor ama..
►Fiziki olarak müracaatını yapamayan vatandaşlara internet üzerinden işlem yapılması öneriliyor. İnternetten başvurular otomatik olarak kabul ediliyor. Ancak ne kadarlık ödeme yapılacağı konusunda henüz bir bilgilendirme yapılmıyor. Sistem tarafından “Başvurunuz alınmıştır, işlemleriniz devam etmektedir” yanıtı veriliyor.

Esnaf ve işletmelerçıkış yolu arıyor

►Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında faaliyetleri durdurulan veya alınan önlemler sonucunda satışlarında ciddi düşüşler beklenen esnaf ve işletmeler, borçlarını yapılandırıp yapılandırmama konusunda oldukça kararsız.

NASIL ÖDEYECEKLER?
►Esnaf satış yapacak, iş ve ciro olacak ki borçlarını ödeyebilsin, borç yapılandırmasını yapabilsin. Çok sayıda esnaf ve işletme yapılandırma yapsa dahi, taksitlerini ödeyemeyeceğini düşünüyor. Ancak, bir taraftan da, yapılandırma yapıp borçlarını ödeyip kurtulmak istiyor. Yani, tam bir kargaşa içerisindeler, bir çıkış yolu arıyorlar.