Piyasalar haftaya hareketli bir başlangıç yaptı. Dolar gece yarısı işlemlerinde 7,82'yi aşarak rekor kırdı. Dolar 7,74 seviyesinde işlem görürken, euro yeni haftada 9 seviyesinin üzerinde.

Dolar/TL yeni haftaya 7,82’yi aşarak rekorla başladı. Geçen hafta kısa bir süreliğine Merkez Bankası’nın 200 baz puan faiz artışının ardından değer kazanan Türk Lirası, dolar karşısında değer kaybı yaşamaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen haftaki sürpriz faiz artımı ardından dolar/TL 7,51’e kadar gerilemiş ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) swap adımı da iyimserliğe destek olmuştu.

Merkez Bankası'nın (TCMB) süpriz faiz artışı ve bunu takiben BDDK'nın swap kısıtlamalarını gevşetmesi TL cinsi yatırım araçlarına ciddi bir iyimserlik getirmesine rağmen dolardaki küresel değer kazancı dolar/TL'deki düşüşü sınırlamış durumda. Dolar/TL Asya piyasalarının açık olduğu, Türkiye'ye göre gece saatlerine denk gelen illikit piyasada 7,8'e kadar yükseldi.

TCMB'nin sürpiz faiz kararı öncesi 7,7 ile tarihi zirvede olan dolar/TL, bu sabah saat 7,74 seviyesinde, euro ise 9 seviyesinin üzerinde.