ENAG'ın Ekim ayı bülteninde, Tüketici Fiyat Endeksinin Ekim ayında yüzde 6.90 arttığı belitildi. ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi, E-TÜFE'deki 12 aylık artış oranının ise yüzde 49.87 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Bültende açıklanan verilen şöyle:

Ekim 2021 dönemi (30.09.2021-31.10.2021) günlük fiyat değişimlerinden elde edilen ENAGrup Fiyat Endeksi aylık bazda %6,90 arttı. Ekim 2021, ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) seyri günlük bazda BIST100, ABD Doları döviz kuru ve Faiz oranı (2 yıllık devlet tahvili) göstergelerinin günlük verileri aşağıdaki tabloda birlikte gösterilmiştir. (Başlangıç tarihi = 100)

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) ve TÜİK ana harcama grup enflasyon oranları Grafikte ürün alt-grup enflasyon oranları verilmiştir. TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en çok aylık düşüş -%3,57 ile Haberleşme en fazla yükseliş ise %14,77 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler kaleminde gerçekleşmiştir.

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) alt grup enflasyon oranları ENAGrup tüketici sepeti farklılaştırması ekteki grafikte sunulmuştur. Değişik tüketici gruplarının yine değişik enflasyon oranlarını yansıtması amacıyla oluşturulan bu ürün grubu sınıflamasına göre enflasyon oranı oldukça farklılıklar göstermektedir. ENAG-özellikli ürün grubu enflasyon hesaplamasına göre, aylık en fazla düşüş yaşanan grup -%4,60 ile Tahıl Ürünleri , en fazla yükseliş görülen grup ise %30,39 ile Atıştırmalık ürün grubunda olmuştur.