Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu’nun 15 Mayıs’taki İstanbul mitingi öncesi düzenlediği bölge toplantısı Sakarya’da yapıldı.

Funda Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, siyasi partiler ile sevil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

SİYASET ÜSTÜ DAVA

Toplantının açılış konuşmasını yapan EYT Sakarya Temsilcisi Muammer Akın, “EYT Federasyonu çatısı altında yürüyoruz. Bu dava alın teri davasıdır ve kimsenin şahsi emellerine alet olmayacak kadar önemli. Siyaset üstü bir davadır. Amacımız 22 yıl önce elimizden alınan haklarımızı tekrar kazanmak. 15 Mayıs’ta Maltepe mitingi ile mücadelemizi taçlandıracağız” dedi.

MİLYONLARCA KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da, “Hak ve özgürlük mücadelesini birlikte havaya kaldırmak için buradayız. Bu insanlar kendi özlük haklarını almak için yaşadılar.Türkiye'de milyonlarca kişiyi Edirne'den Kars'a mağdur ettiler” diye konuştu.

GÜCÜMÜZÜN FIRKINDAYIZ

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak da, şunları kaydetti:

“Yarattığımız sinerji siyasetle uğraşan herkesi tedirgin ediyor etmeli de. İktidar da olsanız, muhalefet de de olsanız EYT’lileri dikkate almak zorundasınız. Biz yanımızda olanın yanında olacağımızı söyledik. Biz gücümüzün farkındayız herkes de farkında olmalı. İktidarı muhalefet, muhalefeti de iktidar yapacak olan biziz.”