Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, gölleri ve eşsiz sahilinin yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleriyle yatırım alanında tam bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Vali Çetin Oktay Kaldırım, ilçeye yaptığı ziyarette devam eden projeleri ve yeni projelerin gerçekleştirileceği alanlarda incelemede bulundu. Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli ve Belediye Başkanı Murat Kefli'nin eşlik ettiği Kaldırım, ilk olarak Sabırlı ve Müezzinler Mahallelerinde hayata geçirilmesi planlanan projeler konusunda bilgiler aldı, ardından turizme kazandırılması hedeflenen Reisler-Okçular Gölü'nde incelemede bulundu.

Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas OSB
Vali Çetin Oktay Kaldırım, daha sonra Kaynarca ilçesinde altyapı çalışmalarına başlanılan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşaat alanını gezdi. Yetkililerden gelinen aşamaya dair bilgiler alan Vali Kaldırım, Sakarya'nın ülkenin yeni üretim üssü olma yönünde kararlılıkla ilerlediğini söyledi. Bölgedeki 200’ü aşkın sanayi parselinde yaklaşık 14 milyar 700 milyon lira (2 milyar dolar) yatırımla 15 bin kişiye istihdam sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Kaldırım, toplam 315 hektarlık alanda kurulacak OSB'nin stratejik sektörlerin yeni üretim merkezi haline geleceğini kaydetti. Kaldırım, OSB’nin, özellikle Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi firmalarını bünyesinde bulunduracağını belirterek, Sakarya için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Karaboğaz Sahilini İnceledi
OSB'deki incelemesinin ardından Türkiye’nin en geniş ve uzun kumsallarından birine sahip olan Karaboğaz sahiline geçen Kaldırım, planlanan turizm yatırımlarına ilişkin bilgi aldı. Kaldırım, Kaynarca'nın gölleri ve eşsiz sahilinin yanı sıra organize sanayi bölgeleriyle yatırım alanında tam bir cazibe merkezi haline geleceğini kaydetti.